Muntatge amb una imatge de José Luis Gil i la seva filla ia la cantonada inferior esquerra una emoticona d'una cara plorant

La indirecta de la filla de José Luis Gil als companys del seu pare: Conflicte fort

L'actor es continua recuperant del greu ictus que va patir

La carrera de José Luis abasta televisió, teatre, cinema i també el camp del doblatge, on ha prestat la veu a una varietat d'actors internacionals destacats com Hugh Grant, Patrick Swayze, Tim Allen, i Woody Harrelson . A més, ha dirigit el doblatge de pel·lícules tan conegudes com "Braveheart" i "La sireneta".

En teatre, José Luis Gil ha demostrat la seva versatilitat en obres com ara "Tres versions de la vida" de Yasmina Reza i "Sortir de l'armari" de Francis Veber, entre d'altres. A més, va debutar com a director cinematogràfic amb el curtmetratge "Entre cartons" el 2012”. Gil ha estat condecorat amb diversos premis al llarg de la seva carrera, incloent el premi de la Unió d'Actors i Actrius com a Millor actor protagonista de televisió el 2006 i el Premi Talent de Comèdia del Festival de Cinema de Comèdia de Tarazona i Moncayo el 2013 ​.

Tot i la llarga trajectòria de l'actor aragonès, no va ser fins a la seva participació a 'Aquí no hay quien viva' que va començar a ser conegut pel gran públic . Allí interpretava el mític Juan Cuesta, President de la comunitat. Cuesta era un pare de família dominat per la seva dona, interpretada per Loles León. Posteriorment va mantenir una relació amb 'la Hierbas', interpretada per Isabel Ordaz.

Un "matrimoni" que es va mantenir quan va finalitzar la sèrie d'Antena 3 i la majoria de l'elenc d'actors va fitxar per Telecinco per iniciar 'La que se avecina'. José Luis Gil es va posar a la pell d'Enrique Pastor, un personatge amb un caràcter similar a Juan Cuesta. Durant 12 temporades va ser el personatge més assenyat de tota la comunitat, el regidor honrat del qual tots se n'aprofitaven. Va ser llavors, el novembre del 2021, quan José Luis Gil va patir un greu ictus que el manté apartat de la seva professió.

La recuperació és lenta i complicada. La seva filla, Irene Gil, actualitza de tant en tant el seu estat de salut. Ho fa a través de xarxes socials o en entrevistes a mitjans de comunicació. A l'última, concedida a la revista Pronto , la filla de l'actor ha llançat una indirecta als companys del seu pare. "Molts dels seus companys de 'La que se avecina' no el visiten. I a José Luis li fa il·lusió que el vegin, es posa molt content, però deuen estar molt ocupats" , ha assegurat.

No diu noms, però és evident que alguns no s'estan portant bé. Molts han parlat a la premsa sense conèixer la situació real. Altres companys de La que se avecina sí que han estat bons companys i l'han anat a visitar per interessar-se per la seva salut.

Irene també afegeix que és molt difícil que el seu pare pugui tornar a actuar: "Hem parlat amb neuròlegs, amb el centre de rehabilitació i, encara que ningú no ens diu que no hi hagi res a fer, tampoc apunten que la situació s'arregli".