Muntatge amb Marc Cartes a l'esquerra i una silueta negra de dona a la dreta

Qui és la parella de Marc Cartes de 'Com si fos ahir'?

Marc Cartes és un dels actors més estimats de la sèrie de tarda de TV3

Actualment ho podem veure a la sèrie 'Com si fos ahir' a TV3. La sèrie s'emet a les tardes des de l'any 2017 i va substituir 'la Riera'. La mítica sèrie protagonitzada per actors com Merce Sampietro, Pere Arquillué o David Selvas deixava pas a una telenovel·la molt més costumista i sense trames d'assassinats o xantatge a què habitualment ens tenia acostumats TV3. Estem parlant de Marc Cartes, que dóna vida a l'Andreu des del capítol 1. Un capítol que s'iniciava amb el funeral del germà d'Andreu i que va servir per reunir tots els amics de l'escola, que feia dècades que no hi tenien gaire relació.

El personatge de Cartes és infermer, bona persona, pare de Manel i ex de Gemma. Actualment manté una relació amb Feli. El seu personatge contrasta totalment amb el que el va donar a conèixer: el de Salvador Borés a 'Laberint d'Ombres', a finals dels 90.

Emesa entre el 1998 i el 2000 per TV3, la sèrie, creada per Josep Maria Benet i Jornet, Enric Romà, Jaume Ribera i Andreu Martín, i dirigida per Xavier Berraondo, Ildefons Duran, Francesc Llobet, Sílvia Quer i Esteve Rovira, relata la història de dues famílies de diferents classes socials les vides de les quals s'entrecreuen al llarg del temps. Salvador Borés era un psicòpata obessionat amb Gemma, el personatge interpretat per Montse Germán - Sílvia a 'Com si fos ahir' - i va passar a la petita història de TV3 com un dels personatges més malvats.

Una llarga carrera centrada a TV3

La carrera de l'actor andorrà de 53 anys va començar al teatre el 1980 amb la companyia Els Emprius. Va marcar el seu debut en cinema amb la pel·lícula "No et tallis ni un pèl" el 1992 i es va fer conegut a Catalunya pels seus rols protagonics a diverses sèries de Televisió de Catalunya. Entre els seus papers més notables hi ha el ja esmentat Salvador Borés a Laberint d'ombres i Julià, el veterinari a Ventdelplà.

A més, ha participat en sèries com "Plats bruts", on va interpretar un peculiar agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona i "Kubala, Moreno i Manchón". El seu treball també inclou diverses obres de teatre destacades i pel·lícules com "Amor idiota" i "Animals ferits".

Menys coses coneixem sobre la vida personal. Una de les poques referències que podem trobar és una entrevista al diari Ara. Va ser el 2017 coincidint amb l'inici de 'Com si fos ahir'. L'actor no dóna gaires detalls sobre la seva parella. No en sabem el nom però si la seva edat, la mateixa que ell.

Una història molt bonica

Cartes va explicar que es van conèixer quan tots dos tenien 24 anys i, als 30, abans de tenir fills, van decidir embarcar-se en una aventura única: fer la volta al món durant un any. Per aconseguir-ho, van vendre el cotxe, l'ordinador i el piano, i van comprar abonaments d'avió similars a l'Interrail però per a vols. L'esposa de Cartes va sol·licitar un any d'excedència a la feina i junts van emprendre el viatge l'any 2000, seguint el sol i vivint un any sencer com si sempre fos estiu.

Durant el seu viatge, van prendre 21 vols i van utilitzar altres mitjans de transport com a trens i bicicletes. Fins i tot van llogar una caravana a Nova Zelanda. Van optar per visitar menys llocs però conèixer-los millor, romanent un mes a cada destinació. Aquesta experiència els va permetre gaudir de la natura, conèixer persones meravelloses i enfortir la seva relació, ja que van estar junts les 24 hores del dia durant els dotze mesos del viatge.

Marc Cartes destaca que aquesta aventura els va costar menys de 18.000 euros en total, cosa que considera més econòmica que viure un any a Barcelona. L'experiència va ser tan bonica per a la parella que esperen poder repetir-la un cop jubilats.