Muntatge amb una imatge de Joselu al Diario As. A l'esquerra una imatge amb l'escut del RCD Espanyol

Un històric del RCD Espanyol llança una acusació molt greu sobre Joselu

La publicació d'un tuit que ha generat una gran controvèrsia

Va ser el gran heroi del partit de tornada de semifinals de la Champions, que va servir perquè el Reial Madrid disputi l'enèsima final de la màxima competició europea de futbol. Gairebé ningú no podia imaginar que Joselu es convertiria en la peça clau per desencallar un partit -i una eliminatòria- que se li havia posat costa amunt al club blanc.

Tot i això, no tot és tan dolç aquests dies que està travessant el davanter de 34 anys, cedit al Reial Madrid per part del RCD Espanyol. L'aparador en què es troba actualment Joselu, ha servit perquè alguns hagin posat en discussió l'actitud del futbolista. El cas és que Joselu va abandonar el club periquito quan més se'l necessitava, coincidint amb el descens a segona divisió. El jugador nascut a Stuttgart i que va debutar com a professional el 2008 defensant els colors del Reial Club Celta de Vigo "B", és un confés seguidor de l'equip merengue; el seu amor pel color blanc de l'equip de la capital espanyola és tan gran, que fins i tot s'arribaria a publicar una fotografia que se'l veu completament feliç amb el seu pare assistint a una de les darreres finals de la Champions que ha disputat el Reial Madrid .

Una decisió molt discutida

Aquesta entrega cap al club de la seva vida, ha encès alguns aficionats periquitos, molt disconformes amb una actitud que consideren “poc respectuosa” amb el club que li ha permès demostrar les seves habilitats i el que li va donar la veritable oportunitat de triomfar. Aquest ha estat el cas d'Ángel Morales, exjugador del RCD Espanyol molt estimat per l'afició blanc-i-blava, els colors del qual va defensar en diverses etapes (del 1996 al 1998; del 2000 al 2005; i el 2006). Per a aquest futbolista, convertit en veritable símbol per a l'afició espanyolista, el cas de Joselu s'explica així: "Més enllà del debat futbolístic, cedit no seria l'adjectiu idoni. Un jugador que va fer xantatge al RCDE i va baixar del vaixell quan més se'l necessitava". Així de clar, crític i contundent s'ha mostrat Ángel Morales, un d'aquells (pocs) jugadors que sí que saben què significa l'honor de defensar la samarreta d'un club.

Aquestes paraules van ser publicades per Morales a través del seu perfil a X (Twitter) poc després de la classificació del Madrid per a la final del proper 1 de juny a Wembley i amb el fervor de tota una afició pel seu nou i inesperat ídol. Després de rebre desacreditacions i insults de diversa índole, Ángel Morales va prendre la (legítima) decisió d'esborrar el tuit.