Albert Donaire somrient

[VÍDEO]: L’experiència d’Albert Donaire amb els okupes que destrossa el llirisme

Albert Donaire explica el mal tràngol que van haver de passar els seus avis per culpa d'uns delinqüents

L'activista independentista Albert Donaire ha publicat un vídeo a la xarxa social X que acumula centenars de visualitzacions en pocs dies. Donaire explica una experiència familiar, concretament el mal tràngol que van patir els seus avis amb uns okupes a la localitat de Salt (Gironès). Tot va començar amb un pis que tenien llogat a una senyora que va deixar de pagar les quotes. Tot seguit, aquesta inquilina, quan ja hi havia data de desnonament, es va fer passar per la propietària i va rellogar l'habitatge a tres famílies, que van decidir quedar-s'hi a viure. 

Donaire explica el periple judicial que la seva família va haver de passar per culpa d'una legislació massa permissiva amb els okupes. Els seus avis es van haver de gastar molts diners en despeses d'advocat i procurador i van trigar mesos fins que van desallotjar els okupes. A més, els van desaparèixer joies i diners en efectiu. Els autors d'aquests delictes no tenen res a veure amb persones vulnerables, tal com molts partits ens volen fer creure. 

El missatge de Donaire va topar amb alguns lliristes que l'acusaven de fer demagògia i d'explicar una realitat esviaixada i que no és habitual. L'activista els va contestar amb poques paraules i de manera contundent, explicant que era la tercera vegada que la família havia tingut problemes amb aquest pis i que gràcies a la seva feina de Mosso d'Esquadra havia vist molts casos similars: "Deixeu de minoritzar i menysprear una realitat senzillament perquè desmunta el vostre discurs", va sentenciar. 

L'okupació, un mal endèmic a casa nostra

Cada vegada són més els sectors de la nostra societat que demanen un canvi legislatiu en aquesta matèria. I cada vegada són menys els partits que es posen al costat dels delinqüents i frivolitzen sobre aquesta situació. La solució passa per un desnonament immediat d'aquells okupants que no siguin propietaris, tant si aquesta ocupació es produeix sense contracte de lloguer com després d'incomplir els pagaments d'un contracte d'arrendament.

La situació és dramàtica si el propietari compta amb aquestes rendes del lloguer. Donaire explica que els seus avis perceben una pensió de jubilació molt minsa i que necessitaven i necessiten aquests diners.