Muntatge amb una imatge de Helena Garcia Melero durant una intervenció televisiva. A la dreta una imatge amb un noi amb cara de sorpresa

Helena Garcia Melero encén les xarxes amb un comentari

Confessions íntimes de la prestigiosa presentadora catalana

La famosa periodista catalana, Helena Garcia Melero, és la brillant presentadora i codirectora del programa Tot es mou, el magazín d'actualitat referent de TV3. La naturalitat i la transparència de Melero l'han fet valedora d'aportar una gran complicitat amb els teleespectadors.

Fidel a tot allò que passa en el present més rigorós i tenint en compte l'actualitat que genera la celebració del festival de cinema més important del món, aquesta setmana al Tot es mou s'ha parlat del Festival de Cannes. I més concretament, d'aquesta figura llegendària a què aquest any el mític certamen francès li ha atorgat una Palma d'Or honorífica en reconeixement de la seva llarga i reeixida carrera com a actriu. Ella no és altra que la nord-americana Meryl Streep.

Guanyadora de 3 Oscars -només un menys que la més premiada en la història dels premis per excel·lència, Katharine Hepburn, amb 4-, la trajectòria de Meryl Streep és realment sorprenent i admirable, especialment perquè ha aconseguit el més difícil per a un intèrpret de cinema: mantenir-se al primer pla i seguir aconseguint els papers més cobejats durant cinc dècades consecutives. Un cas únic i excepcional, pràcticament impossible de repetir. Entre els milers de seguidors repartits pel món que té l'actriu de Manhattan, El caçador, Kramer contra Kramer, Els ponts de Madison o La dama de ferro, es troba Helena Garcia Melero.

La millor escena eròtica segons Helena Garcia Melero

L'entusiasme i l'admiració cap a l'actriu per part de la periodista barcelonina de 56 anys han quedat posats de manifest a través del seu programa. Durant un reportatge coordinat per un dels seus col·laboradors habituals, Genís Sinca, Melero s'ha desfet en elogis sobre Streep. Tot i això, el que més ha cridat l'atenció ha estat el seu moment de debilitat quan Sinca ha citat un títol en concret: Memòries d'Àfrica. La pel·lícula que va dirigir el malaguanyat Sydney Pollack el 1985, guanyadora de 7 Oscars, que Meryl Streep va coprotagonitzar amb Robert Redford, ha servit per treure a la llum una debilitat personal de la presentadora.

De Memòries d'Àfrica se solen recordar les seves belles i poètiques imatges, especialment aquell icònic vol al biplà groc Gipsy Moth pilotat per Redford, al compàs de la romàntica partitura composta per John Barry. Tot i això, per a Melero l'escena clau del film és una altra, i de fet ha reconegut que no només és el seu moment favorit de la pel·lícula, sinó que a més per a ella, és l'escena més eròtica que ha vist. Es tracta d'aquells instants en què Denys -el personatge de Robert Redford- renta els cabells de Karen (Meryl Streep) entre el bonic espai exterior de Kenya.

"Bé, perdona, m'estàs parlant de Memòries d'Àfrica ?... Jo crec que l'escena més eròtica de la història del cinema es viu en aquesta pel·lícula, quan ell li renta els cabells a ella. Em sembla una escena increïble". La confessió d'una Helena Garcia Melero tan honesta, espontània i encantadora com de costum.