Muntatge amb una imatge de Maria Nicolau durant una reportatge. A l'esquerra una imatge amb una taula de restaurant

El restaurant escollit per Maria Nicolau per a una celebració: “Són ofici, són casa”

Una debilitat per a la cuinera i comunicadora gastronòmica

La vitalitat i la forma de compartir la seva ideologia gastronòmica segueixen convertint Maria Nicolau en la millor consellera possible amb relació a la cuina tradicional des d'una òptica en què s'agafen de la mà simpatia, rigor i molta transparència.

La cuinera i divulgadora gastronòmica catalana col·labora al programa Tot es mou, que presenta Helena Garcia Melero a TV3, disposa de la seva pròpia columna al diari El País i està arrasant amb el seu llibre "Cremo! Memòries d'una cuinera" (Edicions Península). A més, Nicolau s'ha convertit en tota una influencer; gràcies al seu sentit especial de l'humor i la seva enorme sensibilitat per les tradicions catalanes, especialment per les que es refereixen a la cuina, sol compartir les seves decisions i exalçar la gastronomia més tradicional.

Coincidint amb una celebració familiar, Maria Nicolau no ha desaprofitat l'oportunitat d'agrair públicament el tracte rebut pel restaurant escollit per a aquesta ocasió. Un dinar en família que s'ha encarregat d'amenitzar amb el to habitual, entre la poesia tradicional catalana i el sarcasme marca de la casa, per rematar un apunt de tall patriòtic.

El restaurant escollit per a aquesta celebració ha estat el Can Pairot. Situat a la petita localitat de Santa Cecília de Voltregà, a la comarca d'Osona, és una autèntica masia catalana, que antigament havia estat una petita botiga de poble, convertida amb el transcurs del temps, en el punt de trobada de la gent del poble sortint de missa per fer el vermut i jugar a cartes, fins que es va fundar com a restaurant el 1991 per la família Gimbert Estrada, per anar evolucionant fins al que és avui, un reconegut restaurant familiar de la zona.

Un paradís gastronòmic a Osona

Maria Nicolau s'ha rendit a les possibilitats gastronòmiques de Can Pairot: “Gràcies, a Can Pairot vam dinar de nassos. Són ofici. Són casa. I la seva amanida de ceba amb tomàquet ratllat és llegendària per un cabàs de raons. Són Patrimoni de la Humanitat". No hi ha millor publicitat que la d'aquesta gran defensora de la cuina senzilla i tradicional.

La famosa cuinera catalana no és l'única que ha destacat les virtuts de Can Pairot. El cuiner Nandu Jubany l'ha escollit com un dels seus establiments favorits. "A Can Pairot fan ànec o oca amb peres; fan unes mongetes del ganxet increïbles, una torrassa cruixent que et mors i un tomàquet ratllat amb ceba que m'agrada molt".

Unanimitat doncs entre cuiners tan reconeguts i diversos com Maria Nicolau i Nandu Jubany, per certificar la qualitat de Can Pairot, un motiu més per visitar la bella comarca d'Osona, gaudint dels seus meravellosos espais naturals i una gastronomia que es troba entre les millors del país.