Muntatge amb una imatge d'Andrés Iniesta. A la dreta, una emoticona d'impostos.

Greu problema legal per a Andrés Iniesta

El futbolista afronta un problema legal al Japó, país on fins fa poc ha residit

Des que l'exjugador del FCBarcelona i de la secció espanyola, va decidir continuar la seva carrera professional com a futbolista al Japó, encara semblava encaixar en els seus propòsits d'esdevenir estrella del futbol nipó, sense la pressió que exercia el continent europeu. Però, pel que sembla, no tot li va acabar sortint sobre rodes durant la seva etapa al continent asiàtic.

Durant el període comprès entre 2018 i 2023, el de Fuentealvilla va jugar amb el Vissel Kobe, de la ciutat japonesa de Kōbe, situada a l'illa d'Honshu. Iniesta va arribar al Japó en condició d'estrella mundial de futbol, sota la premissa de ser un dels futbolistes més admirats de la història. Al mateix equip, amb anterioritat, havien militat altres llegendes, com Michael Laudrup, Lukas Podolski i David Villa, entre d'altres.

Tot i que Andrés Iniesta va aprofitar la seva condició d'estrella per convertir-se en el jugador estendard, no només del seu equip, sinó que, per extensió, de tota la lliga japonesa, les seves empremtes en territori japonès estan quedant una mica en dubte. Segons una informació del canal NHK, el reeixit futbolista acumularia un impagament d'impostos durant la seva estada a Kobe, que pujaria a 580 milions de iens (uns 3,5 milions d'euros) .

Perjudicant la reputació

Andrés Iniesta ha estat sempre un veritable exemple com a esportista: els seus èxits tècnics han anat acompanyats de la seva reputació com a gran persona, propera, sensible i sense arrogàncies. Fins ara havia estat lluny de qualsevol escàndol que posés en dubte la seva imatge personal i professional. Tot i això, ara s'ha d'enfrontar a una amenaça d'evasió d'impostos que està trastocant aquesta reputació que semblava inalterable.

La relació d'Iniesta amb la ciutat que el va acollir durant cinc anys era tan gran que fins i tot el van fer ambaixador cultural de Kōbe. La sorpresa ha saltat quan l'Agència Tributària japonesa li reclama aquesta quantitat de diners, en què també s'inclouen recàrrecs derivats d'impagaments fiscals.

Als seus 39 anys, Andrés Iniesta segueix exercint de futbolista professional, jugant a l'Emirates Club, un dels cinc clubs més poderosos dels Emirats Àrabs. Iniesta justificaria el fitxatge i el seu sortit del país asiàtic, mitjançant declaracions com aquesta: «Quan vaig sortir del Japó, agraeixo l'interès que va tenir molta gent a poder comptar amb mi, però finalment aquí vaig sentir que volien que fos, molta confiança del president i del club, no només a nivell futbolístic sinó en tots els sentits, i això va resultar fonamental».

Just quan sembla que la seva carrera com a jugador professional està arribant al final, el llegendari futbolista albaceteny, ha d'afrontar un episodi que perjudica aquesta imatge icònica com a veritable exemple a seguir.