Muntatge amb una imatge de Letizia Ortiz durant una conferència. A l'esquerra, una imatge amb un peu de dona

La greu malaltia de la Reina Letizia

La reina no va poder contenir el dolor durant la seva estada als Països Baixos

Al programa "Es la Mañana de Federico", d'esRadio, en què Federico Jiménez Losantos i els seus col·laboradors habituals comparteixen informació i opinió diàriament, s'han fet ressò de la malaltia greu que pateix la Reina Letizia.

Tot ha sorgit durant el viatge que els reis d'Espanya han realitzat pels Països Baixos. En un dels actes protocol·laris de la visita, Letizia va haver de seure a causa d'un terrible dolor als peus, provocat per l'afectació d'un neuroma de Morton al peu esquerre i una metatarsàlgia crònica en tots dos. Des de la Casa Reial van informar de la situació i ho van fer amb normalitat i sense artificis. Un gest que els honra segons Jiménez Losantos, tant pel fet de no amagar la malaltia de la reina, com per la transparència amb què s'ha anat informant.

El neuroma de Morton és una afecció dolorosa que afecta la part anterior del peu, més comunament l'àrea entre el tercer i quart dit del peu. Implica un engrossiment del teixit al voltant d'un dels nervis que van als dits dels peus. Això pot causar un dolor agut i ardent a la part anterior del peu. Les sabates de taló alt o ajustades s'han relacionat amb el desenvolupament del neuroma de Morton. Moltes persones experimenten alleugeriment en canviar a sabates de taló més baix amb puntera més ampla. De vegades poden ser necessàries injeccions de corticosteroides o cirurgia.

Una malaltia complexa que requereix descans

Encara que, al principi, efectivament s'assenyalava el freqüent ús de talons com a principal causa d'aquesta malaltia, sembla que segons assenyala el fisioterapeuta de la clínica Quirón Roberto Murias, hi ha altres diversos components que han provocat la dolorosa afectació que pateix Letizia Ortiz, ja que pot ser congènit, a causa del fet de romandre moltes hores dreta... no obstant això, el seu millor consell és el de dur a terme un seriós descans, perquè en cas contrari és molt difícil combatre el problema. Del que no hi ha cap dubte és del dolor que provoca aquesta malaltia i la necessitat imperiosa de romandre asseguda quan aguaita la seva intensitat. D'aquí que se'l pogués detectar asseguda durant la recepció d'Amsterdam.

Crónica Rosa: La enfermedad que trae de cabeza a la reina Letizia

Isabel González, subdirectora del programa de Losantos va aportar la seva pròpia reflexió sobre el que ha passat: "Ja li ha de fer mal com és ella de perfeccionista". En qualsevol cas, resulta evident comprovar com la reina sempre llueix sabates altes. Davant d'això, el perspicaç periodista de 72 anys, es va permetre apuntar un aclariment: “és que té un marit de 2 metres”.