Muntatge amb una imatge de Maria Nicolau a TV3. A l'esquerra una imatge amb un autobús

L'autobús de Maria Nicolau

Una imatge impactant i molt significativa

El reconeixement i la fama de Maria Nicolau semblen absolutament disparats. La cuinera i comunicadora gastronòmica catalana ha esdevingut un dels personatges més estimats i mediàtics de la societat catalana.

Coincidint amb la publicació del seu nou llibre, "Cremo!" (Edicions Península) i amb la imminent celebració del dia de Sant Jordi, Maria Nicolau i el seu llibre s'estan visibilitzant i de quina manera! Aquest dissabte, ha publicat un tuit al seu compte personal en què sota el títol de "L'autobús és meu" s'acompanya una explícita fotografia protagonitzada per un autobús, la part posterior del qual està totalment protagonitzada per la promoció del llibre.

El fet d'aparèixer promocionada en un autobús és a l'abast de molt pocs, i s'ha demostrat que és una de les millors formes de publicitat que hi ha. La promoció indica: “Molt més que un llibre de cuina. Les reflexions gastronòmiques de la cuinera més revolucionària dels darrers anys”. Excel·lent campanya de màrqueting, que de ben segur facilitarà l'augment de les vendes del llibre, mentre posiciona Maria Nicolau en un lloc privilegiat entre els autors més demandats d'aquest Sant Jordi.

Ja fa algunes setmanes que us estem informant sobre els diferents capítols que protagonitzen el seu recomanable i inimitable dietari, a través del qual un pot entendre perfectament el sentit de l'humor i la manera de parlar sense embuts d'aquesta cuinera personalíssima, qualificada per Pau Arenós de El Periódico, com "La Che culinària: victòria o mort". Sembla que l'huracà Maria Nicolau no ha fet res més que començar.

L'impacte de l'autobús

Les reaccions al tuit sobre l'espectacular publicitat de l'autobús no han trigat a aparèixer. Així, seguint el fil de la publicació, es poden comprovar opinions de felicitació i admiració, i d'altres que juguen amb el característic sarcasme tan propi de la peculiar cuinera. De "Aparteu les criatures" o "Escolteu, això són paraules majors", passant per "un avió et mereixes" i "mare de Déu, estàs imparable", fins a "Vaig flipar! Anava pel carrer de Sants mig empanada i et vaig veure i vaig pensar què fa Maria aquí i llavors em vaig adonar que era un autobús”.

Imatge d´un autobús promocionant el llibre de Maria Nicolau
Imatge d´un autobús promocionant el llibre de Maria Nicolau | Maria Nicolau

Aquest Sant Jordi de climatologia complicada, Maria Nicolau estarà signant llibres a Barcelona. Ho farà a diversos punts de la ciutat comtal, des de les 10 del matí fins a les 9 de la nit. "Cremo! és la veu d'alerta que es crida a les cuines professionals quan se'n va amb una olla bullint o una paella calenta en passar al costat d'un company. Aquest llibre, que deambula entre les memòries i el receptari, comparteix una mica d'aquesta energia ardent de la qual s'imbueix una cuina al mig del servei, ja que Maria Nicolau escriu com cuina, amb pols, exigència i ritme". Una definició per part de l'editorial que sintetitza molt bé la filosofia de Nicolau i convida a la lectura del seu llibre, ja sigui a casa, a un parc, a biblioteques... o pujats a un autobús.