Muntatge amb una imatge de la princesa Leonor durant un reportatge. A l'esquerra, una imatge amb una dona mostrant el seu desacord

El gest distant de Leonor: Ja la comparen per malament amb Letizia Ortiz

Una actitud poc respectable

Aquests dies, la princesa Leonor és a Jaca, assistint a un curs a l'Escola Militar de Muntanya i Operacions Especials (EMMOE), a Candanchú.

Als seus 18 anys, la jove successora de la corona espanyola sent la necessitat de sortir i divertir-se com qualsevol noia de la seva edat. Però la seva condició com a monarca condiciona en gran manera les seves decisions i limita les seves actuacions, comportant cert desànim i tensió. Tot i això, de tant en tant, és advertida barrejant-se entre companys de generació, com quan recentment va ser vista i gravada en vídeo mentre muntava en uns autos de xoc i fotografiada pels carrers de Jaca al costat d'altres integrants de l'Acadèmia General Militar.

Leonor sap que sempre que surt ho ha de fer en companyia dels seus guardaespatlles, sempre pendents d'ella i de qualsevol moviment que faci. Aquests guarden un cordó al seu voltant on no es permet l'acostament i la seva protecció és màxima. De fet, cada vegada que va a una discoteca o passeja per algun carrer, els seus protectors s'encarreguen de revisar que ningú no se li apropi ni li faci cap fotografia, fins i tot arribant a revisar el contingut de mòbils potencialment sospitosos.

L'actitud de Leonor envers els ciutadans

És constant l'interès de molts ciutadans a fer alguna instantània de la princesa quan és advertida socialment, però els guardaespatlles sempre els adverteixen que no acceptaran cap fotografia. La princesa sembla mantenir-se al marge de totes aquestes demandes, perquè quan algú se li acosta relativament per fer-se una selfie amb ella, Leonor els ignora i ni tan sols els mira, provocant més d'una frustració cap a aquelles persones que s'il·lusionen davant la possibilitat de guardar un record al seu costat.

Aquesta forma d'ignorància, que alguns es prenen com un símptoma clar de menyspreu, està provocant que el comportament de superioritat de la jove princesa s'estigui comparant amb la coneguda fredor que sol transmetre la seva mare, la reina Letizia, durant les seves presències públiques davant la societat. Des d'alguns mitjans internacionals, s'han fet ressò del desig de Leonor per sortir amb els amics i passar-s'ho bé. Per a la publicació alemanya Bunte, “a Leonor l'espera un futur apassionant. Però de vegades l'hereva al tron gaudeix de la seva vida privada. Es mereix una mica de diversió i lleugeresa”.

Amb diversió o sense, la veritat és que molts desitjarien una mica més de simpatia en les seves aparicions, cosa que facilitaria una bona premsa tant d'ella com de la monarquia, que alhora ajudaria a millorar la imatge de la Casa Reial. Tot i això, l'hereva sembla sentir-se molt orgullosa amb la seva situació, recentment, tant ella com la infanta Sofia han sorprès els Reis Felip VI i Letizia, dirigint unes paraules d'agraïment adreçades als seus progenitors. “Hem après aquests 10 anys, gràcies als nostres pares, el compromís amb els espanyols. Mare, pare: gràcies”.