Muntatge amb una imatge de Sofia de Borbó. A l'esquerra una imatge amb la bandera de Gal·les

La foto censurada de Sofia de Borbó a l'internat de Gal·les

Una imatge fora del control de la Reialesa

Sempre supeditada a l'estricte control que la seva mare, la reina Letizia, exerceix sobre ella i sobre la seva germana Leonor, sembla que la vida de Sofia de Borbó està tan controlada i protegida, que resulta sorprenent la publicació d'una fotografia no autoritzada per la família reial.

Potser, a hores d'ara, fins i tot el menys informat sàpiga que està prohibit fer fotografies no autoritzades a cap membre de la Casa Reial, i encara menys publicar-la sense més miraments. Doncs una cosa així és el que ha passat amb una companya d'estudis del prestigiós internat UWC Atlantic College de Gal·les, on la segona filla dels reis roman internada duent a terme els seus estudis. Tant des de la Casa Reial com del centre s'està duent a terme un pla de control molt estricte perquè la jove de 17 anys no es descentri dels seus estudis, no faci cap acte no previst i que no es publiqui cap imatge no degudament permesa .

La imatge de la discòrdia

Coincidint amb el seu aniversari del 29 d'abril passat, Sofia de Borbó ho va celebrar amb algunes companyes de l'internat. Portades per l'alegria del moment i a través d'un acte d'amistat, una de les seves companyes va fer una fotografia en què, tot i que no es distingeix el rostre de la monarca, sí que s'ha viralitzat un detall que demostra que està present en aquesta imatge; es tracta d'uns mitjons que la infanta portava el mateix dia que es va acomiadar dels seus pares a La Zarzuela, abans de marxar cap a Gal·les.

Fotografia censurada de Sofia de Borbó
La fotografía censurada | Instagram

L'amiga de Sofia va voler aprofitar un dia tan assenyalat per rendir tribut a la seva companya perquè sortís amb ella; no obstant i malgrat certa inconsciència en conèixer que està terminantment prohibit fer cap fotografia a la infanta, va optar per seguir endavant amb el seu pla, respectant el fet que no aparegués la seva cara en cap moment. Des del centre estudiantil ja han informat que no portaran a terme cap sanció a la noia que va treure la instantània, perquè efectivament no es percep la cara de Sofia.

Tot i que la fotografia es va publicar a través d'un compte d'Instagram que fa un seguiment exhaustiu del dia a dia de Leonor i Sofia Borbó i Ortiz, poc després desapareixia del mateix compte. L'ensurt de Letizia i de tota la Família Reial davant d'una imatge que no esperaven, encara que tingui com a detall identificador uns mitjons, haurà sobresaltat els fonaments reals i provocat un contundent discurs cap a la noia i la seva amiga. Molt probablement en el proper aniversari, que coincidirà amb la majoria d'edat de la infanta, el control que s'exercirà sobre ella pot ser dels que fan història.