Muntatge amb una imatge de Rosalía durant una entrevista. A la dreta una imatge amb una dona indignada

FOTO: Calbot de Rosalía a una cantant a qui acusen de plagi

L'enuig de la cantant catalana

La cantant catalana Rosalía es troba en un moment sensacional de la seva carrera, un èxit internacional que lluny de veure's frenat, continua augmentant incessantment.

Tot a l'autora de hits com "Despechá" i "Malamente", sembla anar vent en popa. Tot menys l'actitud d'algunes persones, que semblen aprofitar-se de l'impacte de la cantant de 31 anys per construir una rèplica a la seva semblança. Això és més o menys el que passa amb Karol G, la cantant colombiana que no deixa d'imitar l'estil i l'actitud de Rosalía. Tant és així que la seva cançó "Si Antes Te Hubiera Conocido" recorda molt, fins i tot massa, a "Despechá".

La reacció de Rosalía davant aquesta controvèrsia s'ha pogut observar mitjançant el seu compte d'Instagram, en què els seus gairebé 28 milions de seguidors han comprovat el que pensa sobre aquest presumpte plagi. En un post que ha acompanyat amb la música de "Despechá", ha pujat una foto seva amb expressió enfadada i fent la figa. Un gest que s'interpreta com a resposta als actes de la cantant colombiana.

Rosalía fent una figa
Rosalía fent una figa | @itscarlosivan

Entre l'admiració i la imitació

De nom real Carolina Giraldo Navarro, el nom artístic de Karol G és una fusió del seu nom a l'anglès i la primera lletra del cognom. És una cantant i compositora colombiana pertanyent a la nova onada de representació femenina en el gènere urbà i clara representant del poder de la dona llatina al món. La cantant compta amb tres àlbums d'estudi des del 2017 al 2019, que han proporcionat 6 nominacions als Latin Grammy, guanyant el 2018 el reconeixement de Millor artista nova; a més de diverses col·laboracions amb destacats artistes llatinoamericans com J Balvin, Anuel AA, Bad Bunny, Camilo i Ozuna.

La persecució de Karol G cap a Rosalía destaca no tan sols per les coincidències entre les cançons esmentades, sinó també pels actes socials i la imatge personal. La colombiana ha imitat el color de cabells de la catalana, i se l'ha vist amb una samarreta del Barça després de les publicacions de Rosalía fent gala del seu sentiment culer. Més propi del guió d'un thriller sobre el poder del fanatisme que de buscar l'èxit més gran dins de la indústria musical, l'actitud de Karol G no sembla la més adequada per compartir amb tant de fan jove que la segueix per concerts i a través de les seves xarxes socials; no en va, el seu compte d'Instagram acumula l'escandalosa xifra de 69 milions i mig de seguidors.