Muntatge amb una imatge de primer pla de Santi Balmes. A la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle, Irene Balmes en un fotograma de 'La Messies'

Qui és la filla de Santi Balmes? Acaba de triomfar amb una sèrie de culte

Els Balmes: Família d'estrelles

Quan un ja s'ha convertit en estrella, el següent objectiu és complir el somni de l'orgull per veure com els seus fills segueixen els seus passos i assolir un èxit similar, o de vegades, fins i tot més gran. A la història del cinema i la música s'han produït nombrosos casos d'estrellat que s'hereta de pares a fills. Des de Frank i Nancy Sinatra, a Billy Ray i Miley Cirus, passant per Kirk i Michael Douglas o Julio i Enrique Iglesias , entre moltíssims altres.

Tot i això, com en aquests exemples, és més habitual que el fill o filla hereti la passió per la mateixa dedicació en què ha triomfat el seu progenitor. Després hi ha els episodis dels fills o filles que aconsegueixen assolir el mateix èxit que el seu pare, tot i haver escollit una altra especialitat distintita; això sí, sense deixar de banda el món de l'entreteniment. Aquest és el cas dels Balmes.

El músic Santi Balmes pot estar orgullós de la seva filla

Santi Balmes (25 de novembre del 1970) acumula un llarg recorregut ple d'èxits i reconeixements per la seva tasca com a líder d'una de les bandes més reeixides del nostre país: Love of Lesbian. El cantant, compositor i escriptor de Sant Vicenç dels Horts (Barcelona), va iniciar el seu camí dins de la indústria musical a mitjans dels anys noranta , i des de llavors s'ha anat llaurant una carrera musical al costat de la seva banda, que l'ha convertit en un dels músics més aclamats del pop-rock indie actual.

Més de vint anys després del debut de Love of Lesbian, molts dels seus temes s'han convertit en veritables clàssics fàcilment reconeixibles, com “Villancico de mi cuñado Fernando”, “Segundo Asalto” o “Los malos pasajeros", per citar-ne només alguns temes.

Love Of Lesbian - Oniria e insomnia

La seva filla Irene demostra el seu talent a la sèrie 'La Mesías'

Ara, a Santi Balmes s'hi afegeix un nou i gran premi: el reconeixement del talent com a actriu d'una de les dues filles. Irene Balmes va seguir lleugerament els passos musicals del seu pare, adquirint coneixements de guitarra i piano, però el seu veritable somni era convertir-se en actriu. I pel que s'està demostrant, sembla haver encertat de ple, ja que als seus 17 anys ha debutat darrere les càmeres, i ho ha fet en gran.

El cas és que va aconseguir un paper en la sèrie més reeixida dels últims anys, en aquest veritable fenomen sociològic en què s'ha convertit La Mesías, dels Javis. Irene interpreta un personatge desdoblat en dues actrius per a cadascun dels seus períodes dins de la ficció que relata ; el seu personatge es diu Irene igual que ella i ho interpreta en el seu vessant com a adolescent, mentre que Macarena García és l'encarregada de desenvolupar-lo en la seva etapa com a adulta. La semblança física entre totes dues és realment sorprenent, però és que a més els seus estils interpretatius no difereixen gaire, cosa que incrementa la veracitat del personatge.

LA MESÍAS | Biel Rossell e Irene Balmes analizan la obsesión por la serie y la tremenda repercusión

La seva carrera acaba de començar i se seguirà parlant molt i bé de la Irene Balmes

Aquest paper és el primer d'una carrera que es percep molt reeixida, no en va ja ha estat reconeguda amb el Premi Feroz a la Millor Actriu de Repartiment en una Sèrie i ha estat distingida amb una nominació per part de la Unió d'Actors Espanyols com Millor Actriu Debutant.

Pocs dubtes caben que estem davant una de les actrius amb més projecció del país. Aquella nena que amb nou anys va decidir iniciar els estudis de teatre, és ara una de les joves actrius del moment. El clan dels Balmes sembla mantenir tota la seva esplendor i va per llarg.