Muntatge amb una imatge de l'entrevista de Jaume Borja a Anne Igartiburu. A l'esquerra una imatge amb uns micròfons

Eurovisió: L'entrevista de Jaume Borja a Anne Igartiburu

Tribut a una de les presències més sòlides de TVE

El 6 d'abril passat es tancava una interessant ronda d'entrevistes. Les que el presentador Jaume Borja ha fet a les diverses figures dels portaveus encarregats de comunicar els vots que Espanya ha anat concedint al llarg de la història del Festival d'Eurovisió a través de TVE.

Borja s'ha guardat per al final una de les escollides més emblemàtiques: Anne Igartiburu, encarregada de transmetre els vots per a Europa, entre el 2002 i el 2004 . Des del principi, Borja ha deixat molt clara la seva opinió de gran respecte cap a Igartiburu. Sota el títol de "Els 12", el carismàtic comunicador català s'ha rendit davant la solvència d'Igartiburu, que tot just començar ha deixat una frase en forma de gran titular: "Que bé ens ho hem passat a Eurovisió, i que bé ens ho seguirem passant”.

#Los12 de Anne Igartiburu

Tot un emblema d´Eurovisió

"El fenomen i la il·lusió d'Eurovisió segueixen vius... i què segueixi Eurovisió molts anys". La periodista ha remarcat el gran record que li queda de la seva experiència a Eurovisió, mentre que el presentador de Pica lletres i col·laborador de Tot es mou li recordava les grans xifres d'audiència que han anat obtenint les retransmissions del festival. Ha posat en context aquests models que va lluir la presentadora basca, cedits per marques, que després es tornaven. Tot i que ella sempre ha buscat lluir peces amb què se sentia bé. Ha parlat de la gran confiança que RTVE li ha donat sempre com a portaveu dels punts.

També ha destacat el moment “barretina” de Jimmy Jump com un dels instants més surrealistes que ha viscut. Pel que fa a la comunicació dels punts, s'havia d'assajar perquè tothom vol assegurar que res falli. El consell que dóna per a futurs portaveus, és que “han de ser conscients que el focus hi és, que tu no ets el protagonista, ho és el comunicat. I tu simplement has de ser-hi i confiar en la teva pròpia presència”. La conversa entre tots dos ha estat molt fluida, i Anne fins i tot s'ha atrevit a deixar anar algunes paraules en català , fent gala del seu àmpliament demostrat domini pels idiomes.

En un moment de l'entrevista s'han intercanviat els rols per decisió expressa d'Anne, que li ha preguntat a Jaume pel més important que ha après en la seva experiència televisiva. Després d'uns instants de reflexió, Jaume Borja ha respost amb sinceritat: "no sé si és un aprenentatge concret, Anne, però sí que sento que la nostra feina no té sentit sino ho fem amb passió. De vegades acabo esgotat, però tant me fa, em compensa, necessito vibrar amb això”.

"Has trobat el teu propòsit a la vida", ha sentenciat ella amb un excel·lent català. Actualment, podem seguir gaudint de la presència i professionalitat d'Anne Igartiburu a Baila como puedas i D Corazón. Tota una cap de la petita pantalla.

Amb aquesta forma de retre tribut als portaveus dels vots, s'amaga també el somni confés, que manté des de petit Jaume Borja: el de convertir-se algun dia en un nou portaveu, res no li faria més il·lusió. Els somnis estan per complir-los, Jaume!