Muntatge amb Virginia de 'Com si fos ahir' i una emoticona amb cara d'ensurt

La trama de 'Com si fos ahir' que ha quedat oberta i que anticipa problemes al gener

'Com si fos ahir' fa una aturada per Nadal

Aquest passat divendres 22 de desembre es va emetre el darrer capítol de 'Com si fos ahir' abans de l'aturada nadalenca. Vam poder veure com la Feli i l'Andreu es reconciliaven i aquest darrer demanava a la noia anar a viure junts. Ella va acceptar però es va poder deduir per la cara que no estava molt convençuda. També vam veure com seguien els problemes per al Jordi. Amb la ruptura amb la Gina molt recent, va rebre una pallissa de part de dos matons que ho van confondre amb el Valeri. El jove va tensar molt la corda i va desfermar la ira de la Cati. Les conseqüències d'aquesta pallissa per error encara s'han de veure i caldrà esperar el 2024 per conèixer les reaccions dels personatges.

La trama que va quedar totalment oberta va ser la de l'aparició d'una misteriosa noia anomenada Virgínia. Apareix al bar de la Marta preguntant per ella fins que descobrim que diu que és la filla del Quim, cosí de la Marta i mort al final de la temporada passada. El Quim ja té un fill, el Marc, i fa un temps n'hi va aparèixer un altre, fruit d'una relació esporàdica fa més de 20 anys. I per acabar-ho d'adobar ara apareix una nova filla.

És Virgínia la filla del Quim?

Això és el que podem pensar al principi. De fet ella mateixa ho assegura. A l'avançament del capítol hem pogut veure que no és tan clar. Litus, germà de Marta i cosí de Quim, confessa a l'Ainhoa que el pare podria ser ell. El Litus també va mantenir una relació amb la mare de la Virgínia. És evident que aquesta serà una de les trames principals quan la sèrie torni. ¿Apareixeran altres possibles pares o la cosa estarà entre el Quim i el Litus? La resposta a partir del 8 de gener a TV3.

Una tàctica habitual a les sèries de TV3 per deixar intrigats els fans

És habitual que aquesta classe de culebrons deixin amb la intriga els teleespectadors. No només a TV3. Els creadors de les sèries saben que és una manera d'enganxar i fidelitzar el públic. Trames interessants que comencen o bé que no es tanquen abans de l'aturada. A 'Com si fos ahir' no hi sol haver crims ni trames especialment sinistres però els fans de les telenovel·les de TV3 en recordaran algunes com 'Nissaga de Poder' i les seves trames plenes d'intrigues, assassinats i lluita pel poder. Ara fa 27 anys, Nissaga de Poder va deixar anar una bomba en un capítol abans de Nadal. Qui va matar Fèlix Montsolís?

Els teleespectadors van descobrir que va ser l'Eulàlia, tieta - i alhora amant - del Fèlix. Els motius? El seu nebot volia matar l'Eduard, fill de l'Eulàlia. Fill d'una relació incestuosa amb el seu germà Mateu. Eren altres temps. Res a veure amb l'actual telenovel·la de TV3. La sèrie va tenir un fort impacte a Catalunya, amb episodis amb un share de fins i tot el 50%, molt més que l'habitual 15-20% en què es mou 'Com si fos ahir'. No es parlava de res més. Els fans de la sèrie van tenir totes les festes nadalenques per elucubrar sobre les conseqüències d'aquesta revelació.