Muntatge amb una imatge de Bad Gyal durant un concert. A l'esquerra una imatge amb la Rosalia durant una entrevista. A l'esquerra, una imatge amb la ciutat de Barcelona

La declaració d'amor de Rosalía i Bad Gyal cap a Barcelona

Les dues estrelles catalanes reivindiquen la seva ciutat

L'èxit i el reconeixement internacional dels catalans és cada vegada més notori. Catalunya fabrica grans talents en totes les disciplines, i en el pla més mediàtic, hi ha futbolistes o exfutbolistes -alguns d'ells reconvertits en entrenadors-, com Pep Guardiola, Xavi Hernández, Carles Puyol o Gerard Piqué, per citar-ne només alguns. I després hi ha la música, una de les tendències més notables pel que fa al reconeixement de l'artista català més enllà del nostre territori.

I en aquell gran moment que estan travessant alguns cantants catalans, emergeixen amb força dos noms fonamentals que han dimensionat la imatge de Catalunya pel món. Elles són Rosalía i Bad Gyal. Totes dues es troben en un moment excepcional a les seves respectives carreres, venen discos per tot arreu, fan concerts per tot el món i l'allau de fans que estan generant sembla no tenir fi. Però a més de la seva transcendència com a cantants, totes dues s'han convertit en aclaparadores influencers.

Cantants d'èxit i influencers de referència

Rosalía domina el Pop llatí, reguetó i R&B flamenc, mentre que Bad Gyal ho fa també amb el reguetó, el dancehall i el trap. A més de les seves grans habilitats per la fusió de gèneres musicals i la seva tremenda i apassionada vocació, ambdues són molt conscients de les grans possibilitats de promoció que depenen dels seus propis perfils a les xarxes socials. Als seus 31 anys, Rosalía compta amb a prop de 28 milions de seguidors al seu compte d'Instagram, mentre que la filla gran del clan Farelo, de 27 anys, disposa de 2 milions i mig.

Així que davant aquest aparador, cada nou post de les dues cantants catalanes més reeixides del moment, comporten una transcendència per la seva visibilitat mundial, molt, però molt, remarcable. I va ser precisament a través del seu perfil a Instagram, que Rosalía va pujar una imatge proveïda d'una samarreta pertanyent a l'agència de models Sky Division, amb el text: "Too loud for Barcelona, too shy for Madrid" (Massa sorollosa per a Barcelona, però massa vergonyosa per a Madrid). Com tot el que publica l'autora de “Despechá” i “Malamente”, el post en qüestió va despertar un gran impacte entre els seus fans; una d'elles, ni més ni menys que la seva amiga Alba Farelo i Solé, més coneguda com a Bad Gyal.

La jove cantant, filla de l'actor Eduard Farelo, va participar del post amb un eloqüent: “Too loud for Barcelona too shy for Madrid per això és millor quedar-se a Barna hahahaha”. Un missatge amb diverses i interessants lectures. D'una banda, lluny de qualsevol possible rivalitat, demostra l'amistat, el respecte, el bon humor i les coincidències que s'estableixen entre totes dues; i, per altra banda, confirmen el seu amor i devoció per la ciutat comtal. Ja són moltes les persones que somien amb una col·laboració entre elles; mentrestant, es podrien convertir perfectament en les grans ambaixadores de Barcelona pel món.