Muntatge amb una imatge de Cristina Genebat del perfil d'Instagram. A l'esquerra, una imatge amb Mario Casas en una intervenció televisiva

Cristina Genebat, va ser Helena de 'Com si fos ahir': La sèrie que va fer amb Mario Casas

Una prestigiosa actriu de teatre que també ha fet televisió

Qualsevol actor o actriu que estigui o hagi passat per la sèrie Com si fos ahir, automàticament es converteix en una cara molt coneguda del teleespectador català, ja que l'èxit de la sèrie de sobretaula de TV3 és realment remarcable.

Un d'aquests intèrprets és Cristina Genebat, que els seguidors de la sèrie la recordaran com a Helena, el seu personatge a Com si fos ahir, que va interpretar en un total de 42 episodis, durant el període comprès entre els anys 2017 i 2019. Amb anterioritat, la parella de l'actor i director teatral Julio Manrique, havia intervingut breument a La Riera, i també va ser l'Anna de Merlí. Als escenaris ha destacat a El curiós incident del gos a mitjanit -dirigida per Julio Manrique-, Hedda Gabler, Boscos i Les noies de Mossbank Road, entre d'altres.

I malgrat que la Cristina és una actriu eminentment teatral, per la carrera de la qual ha obtingut el Premi Butaca a la Millor Actriu, el Premi Max a la Millor Adaptació o Versió Teatral o Coreogràfica, en la seva trajectòria televisiva també destaca una altra sèrie, en què va coincidir amb l'estel·lar actor espanyol Mario Casas.

Una mini sèrie de Netflix

Es tracta d'El inocente (2021), una producció de Sospecha Films i Think Studio per a Netflix. Una mini sèrie de vuit capítols, que planteja la història que es genera a partir d'un assassinat accidental, que porta un home a un forat fosc d'intriga i assassinat. Just quan troba l'amor i la llibertat, una trucada telefònica li torna el malson. Un drama criminal, ple de misteri, que planteja nombrosos dubtes i que va collir una bona recepció per part dels subscriptors de la famosa plataforma. A El inocente, la Cristina va interpretar la Bea, un dels personatges més recordats en el seu camí per les produccions per a televisió.

Del seu pas pel mitjà televisiu, l'actriu catalana treu bones conclusions: “ho valoro de manera positiva, estic molt contenta d'algunes intervencions perquè els papers eren xulos. Menys contenta d'un altre perquè era potser menys interessant. La televisió és molt més tranquil·la que el teatre, no existeix la pressió del directe, és una altra feina. Però jo sempre m'ho he passat força bé”.

A més d'actriu, Cristina Genebat també és traductora. Ha traduït obres de Molière, Marivaux, David Mamet, Neil Labute o Bernard Marie Koltès i també ha estat responsable de les traduccions d'obres tan aclamades com Incendis, Boscos i Cels, de Wajdi Mouawad. Com a dramaturga, ha estrenat les obres Santa Nit i EVA.