Muntatge amb una imatge de Cristina Fallaràs al programa "Tot és mou" de TV3. A l'esquerra una imatge amb unes núvies

Cristina Fallarás es casa per 4a vegada: La misteriosa dona que li ha robat el cor

La periodista i escriptora activista sorprèn amb l'avís del nou casament

Als 56 anys, la periodista i escriptora aragonesa ha anunciat que contraurà matrimoni per quarta vegada. Després de tres homes, ara es casarà amb una dona, concretament amb una amiga de la seva etapa com a estudiant al Sagrat Cor de Saragossa.

Fallaràs és col·laboradora habitual del programa de referència de TV3, Tot es mou . Com ja hem anat destacant diverses vegades, l'espai que condueix Helena García Melero, s'ha convertit en un dels programes més reeixits de la cadena. I això és degut al seu gran dinamisme, al carisma i professionalitat de Melero, i al gran encert en el fitxatge de col·laboradors, sent Cristina Fallaràs un dels seus grans exemples.

El 2 d'abril passat, a la contraportada d'El País, es publicava una entrevista amb aquesta intransigent i activista saragossana, gràcies a la qual encara ha incrementat més el poder de la seva repercussió mediàtica. Fallaràs va voler que l'entrevista es fes a casa, el seu espai de confort i on se sent més realitzada.

Ens casem, però cadascuna a casa seva

Ha estat precisament durant aquest reportatge de l'esmentat diari, on Cristina Fallaràs ha fet pública la decisió de tornar a passar per l'altar: "Dormo de meravella. Quan deixes els tòxics… Persones i substàncies. Fixa't, després de tres marits em caso ara amb una dona. No publiquis que em caso amb una dona. Vinga sí, pots dir-ho: em caso amb una dona, és clar que sí. Després de tres marits. Feliç de la vida! Em vaig adonar que, de forma natural, volia avançar amb dones perquè és amb qui em sento lligada, amb qui tinc moltes coses en comú i, sobretot, amb qui no he de discutir tota l'estona sobre coses que considero bàsiques... Això va fer que sorgís... doncs una relació amb una dona. companya del col·legi del Sagrat Cor[a Saragossa]. Que divertit! No conviurem a la mateixa casa, malgrat el matrimoni. Cadascuna té els seus espais, els seus respectes, la seva intimitat".

Les seves decisions i la seva manera d'entendre i de viure la vida són tot un exemple de llibertat personal. A Cristina Fallarás no se la pot fer callar, perquè sempre segueix fidel al seu compromís de parlar alt i clar, sense censures ni imposicions. Li van suspendre el compte d'Instagram en què solia publicar relats protagonitzats per dones que han estat víctimes d'abusos sexuals -com ella mateixa, quan només era una nena-, però lluny de desanimar-la i llençar la tovallola, encara ha augmentat més la veu crítica i la crida per desemmascarar els agressors. Ella segueix amb el moviment activista, denunciant els postulats de l'extrema dreta i en la seva lluita a favor dels drets sexuals i reproductius de les dones.