El presentador de TV3, Jordi Eroles, sempre s'ha manifestat a favor de l'ús de la llengua catalana i ho ha fet amb una naturalitat latent.
En un tuit publicat el passat 30 de març es llançava a compartir aquesta reflexió: “Soc un agressiu catalanoparlant . Per què? Perquè al meu país, Catalunya, parlo sempre i amb tothom en català. Bé, de fet, com fa un francès a França, un alemany a Alemanya, un italià a Itàlia, un anglès a Anglaterra o un japonès al Japó. Però els agressius som els catalans, en fi!". Així de clar i així de contundent.
Aquesta reacció del periodista, va venir precedida d'un tuit previ publicat per un entrenador de futbol anomenat Pep Antoni Roig en què es queixava sobre el menyspreu del català: “Sovint l'àrbitre o algú del cos tècnic rival mai no se'm dirigeixen en català. La meva 'agressivitat', és clar, és no xerrar castellà ni de conya. El 98% de les vegades, especialment els àrbitres, acaben parlant català”.
"Catalanoparlants agressius"
El tuit de Jordi Eroles ha causat una notòria repercussió d'acord amb les nombroses respostes de molts usuaris, que s'han animat a compartir les seves pròpies experiències com a “catalanoparlants agressius”. Tota aquesta polèmica ve a conseqüència de les controvertides declaracions de la cantant catalana Mushkaa en un podcast de Ràdio Hangar , en què afirmava: "M'encanta el català, però hi ha gent que ho parla d'una manera tan agressiva que fa que qui ho podria parlar amb normalitat, se senti rebutjada perquè en diran xarnego".
Segurament ni la pròpia i jove cantant catalana era conscient del soroll mediàtic en què desencadenarien aquestes paraules, fins al punt que el seu propi pare, l'actor Eduard Farelo -a qui podem veure diàriament a la sèrie Com si fos ahir de TV3-, ha hagut de sortir al pas per defensar la seva filla dels atacs patits, arribant a obrir un fil al seu perfil de X (Twitter), en què entre altres aclariments recorda que es tracta d'una noia molt jove (té 20 anys), que encara està definint la seva identitat, i no una professora o un alt càrrec institucional.
De nom real, Irma Farelo i Solé, Mushkaa ja és tot un referent musical per a nois i noies de generació semblant. És per això que la importància de les seves paraules, perquè un gran grup de joves, encara a la recerca de la seva pròpia identitat, poden sentir-se condicionats per les reflexions del seu ídol. L'autora de senzills d'èxit recent com "El mambo", "Temps" i "Entre el fum", entre d'altres, s'ha convertit en una mena d'ambaixadora generacional on les seves impressions sobre el català està sent motiu de debat constant.