Muntatge amb una imatge de Guti en una intervenció televisiva. A la dreta una imatge amb una emoticona negativa

Comentari catalanòfob de Guti que té forta resposta a les xarxes

L'exjugador del Reial Madrid: un curt de gambals

No per menys sorprenents venint de qui venen, deixen de molestar opinions tan arcaiques i poc respectuoses amb el poble català. El protagonista d'una sortida de to tan poc oportuna ha estat l'exfutbolista del Reial Madrid, José María Gutiérrez Hernández, més conegut com a Guti.

Com molts altres futbolistes d'èxit, als 47 anys i madridista fins a la medul·la, Guti també s'ha convertit en comentarista per als partits retransmesos per DAZN, a més de compartir les seves controvertides opinions en un programa a mida com és "El chiringuito de jugones", que presenta Josep Pedrerol. La ficada de pota de l'exjugador ha anat relacionada amb les conseqüències de la celebració del darrer clàssic i la polèmica suscitada per les calamitoses decisions arbitrals, amb l'inexistent penal de Pau Cubarsí i el gol de Lamine Yamal que finalment no va pujar al marcador.

Un amant de la controvèrsia

Segons el gol del jove del planter blaugrana, l'assessor del president Laporta, Enric Masip es va mostrar indignat amb aquesta jugada i l'arbitratge del partit en general, convençut que va afectar en gran manera el club que representa. En les seves apreciacions va indicar que se sentia com si li haguessin robat alguna cosa de la butxaca. Una manera d'expressar el seu enuig, que Guti li va servir per exclamar unes paraules totalment fora de lloc i que el deixen en absoluta evidència: "el més estrany és que li desaparegui alguna cosa, sent de Barcelona és impossible que porti alguna cosa a les butxaques, a ell no li pot desaparèixer res”. Un comentari desafortunat i caspós, carregat d'alarmants tòpics.

Una de les primeres persones a criticar les paraules de l'exmadridista va ser una altra de les col·laboradores de l'espai, la periodista esportiva catalana Cristina Cubero, que li va recriminar així: "Ooooh, que lleig això que has dit". Posteriorment, seria la xarxa la que quedaria inundada de comentaris molt crítics amb la demostració de catalanofòbia de Guti. "Tu sens dubte no portaves res a la butxaca", assenyala un usuari acompanyant-lo amb una imatge seva en estat molt perjudicat. "Tots sabem què portava Guti a les butxaques quan era jugador", s'ha publicat des d'un altre perfil. I aquest altre, entre nombrosos més: Guti Paletazo. Un Fracassat com a Jugador i Més com a DT".

La controvèrsia que envolta Guti és una constant. Ja en la seva etapa com a jugador professional del Reial Madrid es veia constantment esquitxat per les seves presències en festes durant les seves constants sortides nocturnes. Fins i tot el mateix Florentino Pérez arribaria a reconèixer que "Guti és un jeta. Està com una cabra. Ell és el pitjor enemic de si mateix". Sens dubte, un dels pitjors exemples del món de l'esport.