Muntatge amb una imatge de Biel Durán en la seva intervenció al podcast "La ronda perversa". A l'esquerra una imatge de Josep Maria Bartomeu

Biel Durán, Josep Maria Bartomeu i un cara a cara

L'actor català s'acarnissa contra l'expresident del Barça

El podcast "La ronda perversa", que condueix el periodista David Balaguer, segueix la seva trajectòria a través de la seva habilitat per despullar les consciències dels seus convidats. Això és el que va passar amb tres dels seus últims convidats, que van coincidir en el capítol anomenat "Tancar".

El lema d'aquest episodi ha tingut molt a veure amb el concepte de sentir-se tancat; a partir d'aquí, Balaguer va posar a prova el periodista i guionista Jair Domínguez, la locutora Aida Fita i l'actor Biel Duran. A la pregunta d'amb qui els agradaria quedar-se tancat en un ascensor per poder insultar-los a gust, Jair Domínguez va exclamar que amb el polític Xavier Garcia-Albiol, Aida Fita faria el mateix amb el Mag Pop, mentre que Biel Durán va optar per Josep Maria Bartomeu, expresident del FCBarcelona.

LA RONDA PERVERSA #12 - TANCAR amb Jair Dominguez, Biel Duran i Aida Fita

Per a l'actor de Gelida de 39 anys i declarat culer, a Bartomeu li diria que “és un pocavergonya, que tot el que ens està passant és culpa seva, com a persona i com a país també. No li perdonaré mai res. La seva existència és totalment prescindible per a Catalunya i per al Barça, i per a Leo Messi" . Sens dubte, contundent manera de sincerar-se davant d'una persona que fa temps que rep tot tipus de crítiques, especialment com a màxim culpable de la desfeta econòmica patida per l'entitat blaugrana des del seu mandat.

Biel Durán, l'actor prodigi

Biel Durán va ser descobert pel malaguanyat cineasta català Bigas Luna, el primer que li va donar una oportunitat sent encara molt jove, per protagonitzar la surrealista i poètica pel·lícula La teta i la lluna amb tot just 10 anys . Encara són molts els que identifiquen Biel Durán amb aquesta icònica pel·lícula dels noranta. Posteriorment, tot i ser un xaval, adquiriria fama gràcies a la seva participació a les sèries de TV3, Nissaga de poder (1996-1998) i La memòria dels cargols (1999).

En la seva etapa de vint anys participaria discretament en la longeva sèrie Cuéntame cómo pasó. Recentment se li ha pogut detectar en una breu col·laboració en la sèrie que ha causat més impacte dels darrers temps: La Mesías, dels Javis. El 2001, Biel Durán havia guanyat la Biznaga de Plata al Millor Actor del Festival de Màlaga per la seva interpretació a Más pena que gloria, de Víctor García León, interpretació que també va valer una nominació als Goya en la categoria de Millor Actor Revelació.

Projectes com el del podcast “La ronda perversa” serveixen per donar visibilitat als seus convidats, i perquè aquests puguin aprofitar per parlar amb total transparència; de fet, el programa cerca aquesta complicitat i sempre la troba. Biel Durán és el darrer gran exemple en la manera de compartir els seus desitjos i fantasies. En aquest cas, Josep Maria Bartomeu s'ha convertit en la víctima propícia per fer-ho.