Muntatge amb una imatge d´Àngela Cervantes, feliç amb un premi Gaudí. A la dreta, una imatge borrosa d'Álvaro Cervantes, del seu perfil d'Instagram

Ángela Cervantes, ex de 'Com si fos ahir': El seu germà actor que també triomfa

El talent per la interpretació dels germans Cervantes

Actriu catalana de cinema i televisió, Ángela Cervantes (Barcelona, 2 de gener de 1993), és molt coneguda pels teleespectadors de TV3 gràcies al seu personatge d'Anna a la reeixida sèrie de sobretaula, Com si fos ahir.

Ángela va participar en un total de 119 episodis de la sèrie, durant el període comprès des de 2017 i fins a l'any 2022. Coincidint amb la finalització de la seva participació a la famosa producció de la televisió pública catalana, aquell mateix 2022 arribaria el reconeixement de l'actriu com a gran intèrpret de cinema. Gràcies al seu paper al film Chavalas (Carol Rodríguez Colás, 2021), seria candidata a un premi Goya en la categoria de millor actriu revelació, però a més, un any després tornaria a optar a l'estatueta del cine espanyol, com a millor actriu de repartiment, pel seu treball a La maternal (Pilar Palomero, 2022). Per a les mateixes dues interpretacions, sí que va obtenir sengles premis Gaudí.

Passió familiar per la interpretació

Una actriu portentosa que s'ha guanyat la reputació de què gaudeix actualment gràcies a la seva capacitat per absorbir els personatges que interpreta amb gran habilitat i pulcritud. Un talent que ve de família, ja que el seu germà gran, Álvaro (Barcelona, 12 de setembre del 1989), també és un reconegut actor de cinema i televisió. Com la seva germana, Álvaro Cervantes també ha estat finalista dues vegades als Goya, com a millor actor revelació per El juego del ahorcado (Manuel Gómez Pereira, 2009) i com a millor actor de repartiment per Adú (Salvador Calvo, 2021). Vides paral·leles dels germans Cervantes, que prenen el relleu d'altres famosos germans actors, com Malena i Ernesto Alterio, María i Paco León, Juan Diego i María Botto o Cayetana i Fernando Guillén Cuervo.

En el cas d'ell ha experimentat l'èxit comercial nacional de 2 metros sobre el cielo (Fernando González Molina, 2010) i Eres tú (Alauda Ruiz de Azúa, 2023), així com l'internacional de Hanna (Joe Wright, 2011), entre altres títols. Álvaro Cervantes té molt clara la seva intenció de seguir aprenent i convertir-se en cada cop millor actor, a més de reconèixer la seva debilitat culinària; així ho reconeixia durant una entrevista per a Mad Men Magazine: "He frenat els meus impulsos de conèixer altres camps i estic centrat a seguir aprenent en aquest ofici i a fer croquetes. Amb això en tinc prou".

Un actor dels d'aquella escola que devoren l'art de la interpretació, la visceralitat dels quals el fa molt adequat per a personatges al límit i especialment sofisticats. El seu estil i personalitat l'estan convertint en un dels actors referents del moment.