Una multitud gaudeix d´un concert en un estadi amb llums brillants i un gran escenari al fons.

Anticatalà i progre espanyol: Es retira l'any que ve

Forma part del grup d'artistes que sempre han practicat l'equidistància amb la repressió catalana

 El cantant Joaquín Sabina ha anunciat aquest dijous el seu comiat dels escenaris amb la gira ‘Hola y adiós’ l’any 2025. Sabina ha explicat que ha “decidit pujar de nou als escenaris per saludar per última vegada abans d’abaixar el teló”. En un comunicat de The Project, s’explica que la gira arrencarà el febrer de l’any que ve a Amèrica i durant onze setmanes recorrerà Mèxic, Estats Units, Costa Rica, Colòmbia, Perú, Xile, Uruguai i Argentina. Després d’una breu pausa, la gira seguirà a Espanya i Europa  fins al novembre. Al juliol s’anunciaran les dates de les entrades per Amèrica, i al setembre, les d’Espanya.

Home amb barret blanc i ulleres de sol a una estació de tren.
Joaquin Sabina | ACN

Així mateix, s’indica que el cantautor “mai deixarà d’escriure les històries i cançons que sempre li rondaran en ment. L’ofici del poeta no pensa jubilar-se, tampoc el del creador nocturn”.   

Joaquin Sabina, un progre espanyol 

Podriem definir perfectament Joaquín Sabina com un progre espanyol. Seguidor de l'Atlético de Madrid, mai ha amagat les seves idees polítiques vinculades a l'esquerra moderda espanyola. Sí, esquerra, però, en definitiva espanyola.  I preval la part nacionalista abans que la ideològica, allò tant espanyol que "antes roja que rota". 

Aquest perfil esquerranòs i demòcrata no ha aparegut mai durant els anys durs del procés i en els episodis de repressió espanyola cap al poble de Catalunya. Sabina forma part d'una llarga llista d'artistes, periodistes i escritors que sempre han mantingut l'equidistància per no perdre seguidors de cap plaça. Mireu aquest vídeo, on també hi apareix Arturo Pérez Reverte, un altre espanyolista i anticatalà de cap a peus.

L'any 2016, l'escriptor convidava a  "pasar a cuchillo"  als catalans arran del procés d'independència del moment, que al final ha resultat ser un engany. Sabina contestava: "Me adhiero a la propuesta" i Reverte hi posava més salsa: "Como yo soy jacobino, es un tema que habría resuelto en el siglo XVIII "Chas chas chas", ahora no tiene solución, ahora es otra cosa".