Muntatge amb Andreu Buenafuente a primer terme durant una actuació a TV3. A la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle, Pablo Motos al plató d''El Hormiguero'

Andreu Buenafuente ataca Pablo Motos durant un monòleg a TV3

L'humorista català va aprofitar per recordar les polèmiques paraules del presentador d''El Hormiguero' durant una entrevista a Alfonso Guerra

Les últimes setmanes s'han incrementat les crítiques a Pablo Motos. L'última polèmica va tenir lloc durant una entrevista a Alfonso Guerra a 'El Hormiguero'. L'exvicepresident del Govern d'Espanya va protestar perquè ja no es podien fer "chistes de mariquitas ni de enanitos" . Unes paraules que, lluny de ser reprobades per Motos, van ser secundades pel presentador. Pablo Motos va afegir que aquesta queixa la feien molts humoristes. Acudits totalment desfasats i passats de moda... com el mateix Alfonso Guerra.

Ara ha estat Andreu Buenafuente qui s'ha sumat a les crítiques. L'humorista de Reus ha estat el presentador d'un programa a TV3 on es resumia l'any 2023 en clau d'humor. En un moment del monòleg ha fet una broma simulant que li trucaven per telèfon i ha dit que pensava que seria un “enviat” de Pablo Motos.

De fet han estat diversos els humoristes que han denunciat que l'entorn de Motos truca quan algú fa una broma sobre ell, cosa que ha aprofitat Buenafuente per evidenciar les contradiccions del presentador d''El Hormiguero'. Ell no accepta crítiques però alhora exigeix poder fer acudits de tot, fins i tot de coses que ja no fan riure ningú, excepte cunyats i personatges similars.

Una altra polèmica, encara que molt menor, de Buenafuente en aquest programa va tenir lloc quan va confondre el rival del Barça Femení a la final de la Champions League. Ell va assegurar que havia estat el Chelsea, quan en realitat va ser el Wolfsburg.

Andreu Buenafuente, una llarga trajectòria a la televisió pública catalana

Andreu Buenafuente va començar la seva carrera a TV3, on va desenvolupar una varietat de programes que li van permetre experimentar i mostrar el seu talent creatiu. El seu temps a TV3 també va ser una etapa de llibertat en què va poder explorar diferents formats i continguts, incloent programes diaris i setmanals, així com la primera sitcom de la cadena. El seu èxit a TV3 el va portar a fer el salt a la televisió a nivell nacional a Espanya, començant amb "Buenafuente" a Antena 3 el 2005, on es va consolidar el format de late night show que era relativament nou a Espanya en aquell moment.

Després del seu pas per Antena 3, Buenafuente i el seu programa es van traslladar a La Sexta, on van continuar innovant en el gènere del late night amb personatges com Rodolfo Chikilicuatre i la col·laboració d'altres comediants com Berto Romero i Jordi Évole. Buenafuente també ha treballat en projectes a ràdio, ha dirigit i protagonitzat una pel·lícula documental, i ha realitzat treballs de doblatge.

BUENAFUENTE 377 - Rodolfo Chikilicuatre

Al llarg dels anys, Buenafuente ha demostrat ser un personatge influent en la indústria de l'entreteniment a Espanya, no només per la presència en pantalla sinó també pel treball darrere d'escenes amb la productora, El Terrat. Després de dècades de carrera i després d'un temps sense un espai fix a la televisió nacional, Buenafuente va tornar a TV3 amb un nou projecte titulat "Vosaltres mateixos", un programa setmanal que es va centrar en entrevistes amb persones anònimes, buscant històries reals i exercitant la improvisació.

Torna "a casa" després de molt de temps

La seva tornada a TV3 també va coincidir amb la promoció de la nova plataforma de streaming de la cadena, mostrant la flexibilitat i la capacitat d'adaptació que ha caracteritzat la carrera de Buenafuente. Tot i els múltiples problemes, incloent un important deute que la seva productora va haver d'enfrontar, Buenafuente ha mantingut una presència constant i respectada a la indústria de l'entreteniment.