Alfred Rodríguez Picó en un plató de televisió

Alfred Rodríguez Picó: Tots els detalls de la seva “purga” de TV3

Alfred Rodríguez Picó se sincera a TV3

TV3 és la Televisió de Catalunya. Són molts els catalans que confien en els criteris informatius i en consumeixen els programes d'entreteniment. Els seus professionals acaben sent estimats i apreciats a totes les llars. Perfils simpàtics i agradables com Toni Cruanyes o Helena Garcia Melero en són clars exemples. Els homes del Temps també cauen bé. Tomàs Molina, Francesc Mauri, Eloi Cordomí, etc. I el gran Alfred Rodríguez Picó. Aquest darrer porta any desaparegut del mapa.

Almenys, pel que fa a les aparicions públiques. Anuncia serveis d'empreses que arreglen problemes d'humitats i continua sent un amant de la meteorologia. Té 65 anys i intervé a Betevé i a La Xarxa. Ha explicat darrerament que a TV3 estava molt pressionat, que no era feliç i va decidir anar-se'n. A 8 Maníacs ha explicat tota la veritat. Per molt dolorosa que sigui: “Era el novembre del 1995 i jo feia alhora TV3, Catalunya Ràdio i La Vanguardia i no podia més. De dilluns a diumenge, vaig col·lapsar. La meva vida no podia continuar així. Vaig decidir prendre'm un any sabàtic. Com que no té gràcia dir que deixo TV3 perquè estic cansat es va dir que jo tenia la Sida o que m'havia atropellat un camió a Santa Coloma de Farners o que m'anava a Telecinco”.

Picó va explicar tota la llista de fake news que se n'han publicat els últims anys. Ho va passar malament. La societat sabia que era homosexual perquè participava a diferents actes del col·lectiu LGTBI i perquè vivia amb un home. “Vaig patir unes pressions que prefereixo no recordar-les. Vaig haver de fer un reportatge a Lecturas fent-me fotos a Lloret de Mar sortint amb banyador per demostrar que no tenia el VIH.I un dia al metro uns caps rapats em van cridar “Eh eres l'home del temps, marieta”.

També va explicar altres problemes que ha tingut amb hotelers del Ripollès i de la Cerdanya, quan un cap de setmana va predir unes fortes nevades i després el pronòstic no es va complir: “Les comarques del Ripollès i la Cerdanya em van declarar l'any 93 persona non grata perquè vaig predir una nevada per diumenge i va arribar dilluns. No em volien als hotels, no volien ni veure'm i vaig haver d'anar a donar explicacions al Parlament”.

Trajectòria de Rodríguez Picó

Nascut el 13 de setembre del 1958 a Barcelona, és un reconegut meteoròleg i presentador de televisió i ràdio a Espanya. Va començar la seva carrera professional en meteorologia als 16 anys, col·laborant amb Ràdio Barcelona i el Servei Meteorològic Nacional. Picó es va convertir en una figura prominent en la comunicació meteorològica, treballant per a Catalunya Radio del 1983 al 2002 i per a TV3 del 1984 al 2002. A més, va escriure prediccions del temps per a La Vanguardia i altres diaris importants. Des del 2003 fins al 2012, va presentar "El temps del Picó" a Barcelona Televisió. A més de la seva passió per la meteorologia, Picó és un entusiasta de la música, tocant el clavicèmbal i combinant els seus dos interessos al seu programa de televisió. Actualment dirigeix TAIKO Meteorologia, una empresa de prediccions meteorològiques.