Muntatge amb una imatge d'Òscar Andreu i Òscar Dalmau durant la celebració de Sant Jordi. A la dreta una imatge amb el logotip de 3cat

Així serà el nou programa d'Òscar Dalmau i Òscar Andreu a TV3

El retorn televisiu en comú de la famosa parella de presentadors

Els Òscar de la televisió i la ràdio a Catalunya (Dalmau i Andreu) tornaran junts a la televisió mitjançant un projecte que estan acabant de desenvolupar per a 3Cat.

La parella de presentadors ha esdevingut tot un referent de la ràdio catalana. El seu programa dels migdies, La competència, que s'emet des del setembre de l'any 2009 a l'antena de RAC1, és un dels grans clàssics de les ones i tot un èxit espectacular d'audiència que es manté ferm com un dels programes amb més adeptes, aconseguint la xifra de 180.000 oients. Programa que ha estat reconegut amb un Premi Ondas el 2013 i amb el Premi Nacional de Radiofusió el 2018. Tot un punt d'inflexió en l'esdevenir dels programes d'actualitat des de l'òptica de l'humor i la subtilesa d'un sarcasme gens ocasional. "Un programa d'humor basat en fets reals" tal i com el defineixen ells mateixos.

Tot i que la seva complicitat junts resulta fonamental, les trajectòries per separat de tots dos també els ha reportat bones crítiques i un augment del seu prestigi, demostrant que tots dos són molt bons presentadors i comunicadors junts o per separat. A Òscar Andreu el podem veure just abans del Telenotícies Vespre, a Està passant, juntament amb Jair Dominguez, Natza Farré i Queco Novell, sota la direcció de Toni Soler i Pau Escribano, repassant l'actualitat diària des de la seva peculiar i satírica visió dels esdeveniments .

Per part seva, recentment Òscar Dalmau -i la seva gosseta- ha presentat l'espai infantil per a SX3, Els contes de la Pinya, un programa on es dedica a explicar contes passant pel filtre de la personalitat de Dalmau, la seva poderosa veu i l'incomparable to que imprimeix a les seves paraules; un narrador excel·lent, que més enllà del seu encomiable sentit de l'humor, també és capaç de relaxar els més petits perquè gaudeixin d'uns somnis dolços i plàcids. Dalmau ha fet història a TV3 com a presentador del prestigiós El gran dictat, la frase del qual ell mateix s'encarrega de recordar a cada nou capítol: "el concurs que ens vol ajudar a tots a destrossar una mica menys el català", és un dels concursos que més ha fet per a la llengua catalana i el seu bon ús.

Vides paral·leles sense competència

Curiosament, i malgrat que se'ls sol associar junts -en bona part gràcies a la longeva trajectòria en comú a l'esmentat La competència-, el cert és que a la televisió només han coincidit col·lectivament en un únic programa. Sota un títol que era tota una declaració d'intencions, La nit dels Òscars va ser un espai, emès entre el 2018 i el 2019, en què els dos presentadors procuraven trobar respostes a les preguntes que es formulaven els ciutadans, sempre des de la seva perspectiva sarcàstica tan identificable, comptant amb la complicitat d'un públic molt entregat al plató.

El programa que els tornarà al primer pla mediàtic com a copresentadors portarà per títol Tot torna, en què al llarg dels 10 capítols inicialment pensats, es repassaran grans instants de l'actualitat social esdevinguts durant algun moment dels últims 40 anys. Per descomptat, el to serà "marca de la casa", de manera que l'humor i la bona estona estan més que assegurats. Ara que s'anuncia el seu retorn com a parella de presentadors, els seus nombrosos seguidors estan ansiosos per tornar a gaudir de la seva química i un carisma davant de les càmeres a l'abast de molt pocs. Aquest sí que serà un Oscar ben merescut.