Muntatge amb una imatge de Tomàs Molina ia la cantonada superior dreta el logotip de TV3

Així seguirà Tomàs Molina cobrant de TV3

Tomàs Molina segueix a TV3 tot i ser candidat d'ERC

Tomàs Molina, flamant candidat d'Ara Repúbliques, la coalició d'ERC a les europees, ha dit que "aportarà el sentit comú d'un home del temps clàssic" a la política. Molina serà el número quatre de la llista i en va justificar el fixat en un context d'emergència climàtica. "És necessari compromís. És imprescindible que ens adaptem al canvi climàtic" , ha insistit. El meteoròleg continuarà treballant a TV3, però ja no sortirà a la pantalla.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha dit que Molina representa “el prestigi i el coneixement que volem posar al servei del país”. Junqueras no es va voler pronunciar sobre si l'actual eurodiputat d'ERC, Jordi Solé, tindrà un lloc a la candidatura pel Parlament Europeu. Després d'anunciar diumenge passat que Molina seria candidat d'ERC a les eleccions europees, aquest dimarts ERC ha organitzat una roda de premsa per presentar-lo.

Molina ha apuntat que va veure que "les coses no s'estan fent bé" i per això va decidir fer el pas endavant. També perquè creu que falta “sentit comú”. Per això ha defensat “parlar, arribar a consensos i treballar en equip”. El candidat ha manifestat la necessitat adaptar-se al canvi climàtic. "Jo miro el futur, si el veus o el preveus, et pots preparar", ha assenyalat. L'home del temps ha explicat que ja ve "amb unes idees i conviccions", però que s'asseurà abans amb representants del partit per "escoltar, aprendre i aportar".

Tot i això, ha valorat alguns aspectes de la sequera afirmant que els respectius governs "ho han fet bé". "Segueix sortint aigua i portem molt de temps sense ploure", ha dit. I ha posat deures: més infraestructures per continuar tenint aigua, millorar-ne la reutilització i reduir-ne la dependència. Sobre la gestió d'aquest element, Molina ha comentat que "cadascú ha d'utilitzar la seva aigua, no podem dependre de la dels altres".

Les últimes eleccions Ara Repúbliques va treure tres diputats al Parlament Europeu i Molina serà el número quatre. Sobre la possibilitat de no sortir com a representant, el meteoròleg ha dit que “no és rellevant”. "Quan faig alguna cosa és perquè crec que ho he de fer. Hi ha coses que es poden fer des de Catalunya, però necessiten Europa", ha valorat. La número u, Diana Riba, ha comentat que esperen aconseguir més eurodiputats que fa cinc anys a causa de la pujada del BNG i EH Bildu a les últimes cites electorals

.Junqueras respon a Solé que "està d'acord que la política no és sempre justa"

Davant els mitjans, Junqueras també va respondre el missatge a X de l'actual eurodiputat de la formació, Jordi Solé, just després que es fes públic que Molina seria el número quatre. Solé afirmava que "ningú va dir que la política fos sempre justa", ja que probablement ell quedarà fora de la càmera. "Estic d'acord que la política no sempre és justa", ha expressat Junqueras sense revelar si formarà part de la llista o no. Sí que va matisar que "tindrà un gran recorregut al servei d'aquest país" i li ha "enviat una abraçada", afirmant que seria "recíproc".