Muntatge amb una imatge d'Helena Garcia Melero presentant el 'Tot es mou' ia la cantonada inferior esquerra, dins d'un cercle i difuminada, la imatge del veterinari de què parla la notícia

Així ha canviat el veterinari més estimat de TV3 i de Catalunya fa 24 anys

Famós pel programa "Veterinaris", actualment Xavi Valls combina dues facetes ben diferents

El programa diari de TV3, Tot és mou , que presenta la periodista Helena García Melero és un dels més respectats de la televisió pública catalana. Últimament, Melero s'està especialitzant en la inclusió de reportatges que comporten una forta càrrega emocional. Si fa unes setmanes, recuperava una parella que s'havia conegut al programa Amor a primera vista , i que segueixen junts després de tant de temps, recentment ha donat visibilitat involuntària a un excol·laborador de la casa.

Aquest ha estat el cas de Xavi Valls, que va assolir una important popularitat gràcies a la docusèrie sobre mascotes, els propietaris de les mateixes i els diferents veterinaris. Veterinaris va ser un programa que es va emetre durant 10 temporades. El moment de més popularitat del programa va ser, sens dubte, la que va tenir com a protagonista el conill Carlitus , convertit alhora en una mena de mascota oficial de TV3, a causa del seu enorme impacte i l'èxit que va obtenir, tant ell com el del veterinari Xavi Valls.

García Melero s'ha retrobat amb Xavi Valls i han recordat aquesta experiència després de 24 anys del que va passar. Carlitus va morir fa un temps, i posteriorment la seva propietària va tornar a participar al programa amb un altre conill, però els teleespectadors encara seguien recordant l'afecte que havia despertat el Carlitus.

El veterinari de què parla la notícia, de jove
Xavi Valls de jove | TV3

Veterinari i mestre xocolater

Tot i que encara segueix exercint com a veterinari de rèptils, el cert és que actualment, Xavi Valls alterna la seva professió amb la de la seva altra gran passió, que no té res a veure amb la cura de la salut dels rèptils: la de mestre xocolater . Aquests dies, Xavi Valls està en plena efervescència xocolatera, elaborant nombroses mones de pasqua; òbviament, moltes tenen a veure amb rèptils, especialment sobre tortugues, inspirant-se en moltes de les que passen per la seva consulta, encara que reconeix que fer mones d'animals és una tasca molt complexa.

El veterinari de què parla la notícia, actualment
Xavi Valls actualment | TV3

Valls ha muntat un petit obrador perquè el relaxa i li permet evadir-se de la responsabilitat de la seva feina com a veterinari, com una operació recent d'un camaleó.

Tot es mou i Helena García Melero segueixen treballant per oferir reportatges i entrevistes amb molta càrrega emocional i humana; una cosa que, malauradament, sestà perdent bastant en el contingut de programes destil similar. Al mateix temps, i com en aquest cas, també s'aconsegueix crear un acte homenatge sobre TV3 per a res imposat ni premeditat. El gust pel bon contingut del Tot es mou continua sent una de les seves principals dades d'identitat. I que sigui per molts anys més.