Xavi Hernández i Joan Laporta

Xavi es podria quedar… i faria exigències al club

El Barça ha millorat enormement les últimes setmanes i el tècnic egarenc podria estar reconsiderant l'opció de seguir

El Barça va tocar fons durant l'última setmana de gener del 2024. Primer, queien eliminats dels quarts de final de la Copa del Rei a San Mamés. Després, aquell mateix cap de setmana, el Vila-real els endossaria una maneta a l'Estadi Olímpic de Montjuïc en un partit de LaLiga.

Aquests durs dies van ser les dues gotes que van fer vessar un got ple de tensió i males vibres que havia generat el mal joc i els negatius resultats del FC Barcelona. Amb tot, Xavi va esclatar i va anunciar que abdicava del seu lloc com a entrenador de l'equip culer a final de temporada. I ho feia, a més, de manera irrevocable; és a dir, independentment del que passés, l'egarenc dimitiria al juny.

Tot i això, els jugadors del Barça han estat capaços de reconduir i fer un tomb de 180 graus a la situació. L'equip culer torna a ser aquell equip temible i pràcticament inexpugnable que va demostrar ser el curs passat a LaLiga. I, fins i tot, han aconseguit accedir a uns meritoris quarts de final de la Champions League.

Amb tot, la gresca, la felicitat i la il·lusió s'han apoderat ara del barcelonisme per a aquest tram final de temporada. I molts dels crítics de Xavi a principi de temporada comencen a sol·licitar ara que l'egarenc es replantegi la seva decisió i es quedi al Barça. I el tècnic podria acceptar continuar, sempre que es produeixin una sèrie de requisits.

Les exigències de Xavi al Barça

Xavi Hernández ha proclamat i demostrat més d'una vegada que és "un home de club". Com que li quedava un curs més de contracte, va acceptar marxar aquest estiu sense cobrar l'any que li restava pel bé de l'economia de l'entitat. I sota aquest mateix paraigua d'amor a l'escut va assegurar que, si el Barça el necessitava en un futur, ell sempre estaria disposat a tornar-hi.

I pot ser que aquesta oportunitat hagi sorgit ara, quan encara ni tan sols se n'ha anat. Això sí, perquè Xavi es quedés, necessitaria, en primer lloc, que fos el mateix Joan Laporta qui li ho sol·licités personalment. I que ho faci perquè realment cregui que és el que millor pot venir al Barça.

En segon lloc, vol veure que la temporada, a nivell esportiu, acaba bé i que, en els dies dolents que encara han d'arribar, el soroll i la crítica no sigui tan tòxic i nociu com a principi de campanya. Això, evidentment, no depèn del club, sinó més aviat de la premsa i l'afició. Però Xavi no vol tornar a passar per allò; entén la crítica, però fins a cert punt.

Finalment, Xavi vol certeses sobre la realitat financera del Barça de cara al mercat de fitxatges. Bàsicament, que no li prometin coses que no es puguin complir, com ja van fer els anys anteriors amb Zubimendi, Foyth o fins i tot Messi. Tant se val que el marge financer sigui baix, però que li siguin sincers.

Aquestes són, doncs, segons l'Sport, els requisits que Xavi s'està marcant per fer-se enrere en la decisió d'abandonar. Durant les pròximes setmanes veurem com es determina aquest nou dilema a Can Barça.