Muntatge amb una imatge del Camp Nou de fons. En primer terme una ombra negra d'home amb unes esposes a dins

Pena de presó per a un dels pitjors fitxatges del Barça a l'època Bartomeu

La gestió de Josep Maria Bartomeu al FC Barcelona va ser pèssima en tots els sentits

L'exfutbolista turc del Barça Arda Turan ha acceptat aquest dimarts una pena d'un any de presó per defraudar gairebé un milió d'euros mentre jugava al club blaugrana. L'esportista ha arribat a un acord amb la fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, que representa l'Agència Tributària, i ha acceptat els fets i la pena davant un jutjat penal de Barcelona. El jugador no va declarar gran part dels seus ingressos les dues temporades que va jugar a Barcelona.

Després d'ingressar la quota d'IRPF defraudada el 2015 i el 2016, Turan ha acceptat un any de presó i una multa del 65% de l'import defraudat. El pagament d'aquests 1,25 milions d'euros permetrà que no ingressi a la presó. Turan va jugar fins al juny del 2015 a l'Atlètic de Madrid i va ser traspassat al Barça, on va jugar dues temporades fins que va ser cedit a altres clubs europeus. Tot i això el 2016 no va presentar l'autoliquidació per l'IRPF del 2015 pels salaris cobrats dels dos clubs, uns 12 milions d'euros en total, ni pels rendiments de l'explotació comercial de la seva imatge a nivell mundial.

El 2017 sí que va presentar autoliquidació del 2016, sobre un salari de 10,3 milions d'euros, però va ometre una part important dels drets d'imatge. Així, tant personalment com mitjançant una agència de representació, va signar contractes publicitaris amb Nike, Mastercard i companyies turques de banca, gasolina i pneumàtics.

Per tot això, la suma defraudada el 2015 puja a més de 466.000 euros ia més de 507.000 el 2016, que superen els 974.000 euros. A finals del 2022, arran de les inspeccions i la investigació judicial, Turan va pagar a l'Agència Tributària prop de 600.000 euros. També va dipositar gairebé 650.000 euros al jutjat, que els va transferir a Hisenda.

🥵EL DESCENSO a LOS INFIERNOS de ARDA TURÁN | ESTAFADO y CONDENADO A PRISIÓN

Arda Duran, un fitxatge que va ser un fracàs al Barça

Turan va començar la seva carrera professional al Galatasaray SK, un dels clubs més grans de Turquia, on va ascendir des de les categories juvenils fins a fer el seu debut al primer equip el 2004. Durant el seu temps al Galatasaray, Arda es va consolidar com un dels joves talents més prometedors de Turquia , guanyant diversos títols nacionals i captant l'atenció de clubs europeus.

Èxit a l'Atlètic de Madrid

El 2011, Turan va fer el salt al futbol europeu en unir-se a l'Atlètic de Madrid. Sota la direcció de Diego Simeone, Arda es va convertir en una peça clau al migcamp de l'equip. Durant la seva estada a l'Atlètic, Turan va ajudar l'equip a guanyar la Lliga Europa de la UEFA el 2012, la Copa del Rei el 2013, i, el més destacat, la Lliga espanyola la temporada 2013-2014, trencant l'hegemonia de Barcelona i Reial Madrid a Espanya.

Traspàs al FC Barcelona

El juliol del 2015, Arda Turan va ser traspassat al FC Barcelona per una suma de 34 milions d'euros, més variables. La seva arribada al club català va generar grans expectatives, donat el seu èxit previ a l'Atlètic de Madrid i la seva habilitat per adaptar-se a diferents rols al camp. Tot i això, a causa d'una sanció imposada al Barcelona per la FIFA, Turan no va poder debutar en partits oficials fins al gener del 2016.

L'etapa de Turan al FC Barcelona va estar marcada per alts i baixos. Encara que va mostrar centelleigs del seu indubtable talent, mai no va aconseguir consolidar-se completament a l'onze titular, en part a causa de la ferotge competència en un equip ple d'estrelles mundials i dels canvis tàctics de l'equip .

Al gener de 2018, Turan va ser cedit a l'İstanbul Başakşehir de la Superlliga de Turquia pel que restava de temporada i dos anys més. El seu pas pel Başakşehir va estar ple de controvèrsies i un rendiment inconsistent, la qual cosa va portar a una finalització anticipada del préstec. Després d'un breu retorn al Galatasaray, Arda va anunciar el retir del futbol professional.