Jugadors del Barça celebrant un gol

La venda milionària que prepara el Barça

Necessiten executar sortides per afrontar grans fitxatges

Si aquesta campanya ja ha resultat estimulant per als seguidors del Barça, el que s'acosta a l'estiu no serà per menys. Els directius culers han d'estar especialment encertats a la confecció de la plantilla si no volen que es repeteixi un curs com l'actual. Per això, s'han de produir diverses arribades de jugadors de primer nivell.

Però abans de fitxar, el Barça necessita vendre: sí o sí. La situació financera delicada limita en gran mesura el marge d'actuació de l'entitat catalana. Tot i això, la regla 1:1, a la qual Joan Laporta s'ha acollit, obre moltes portes als blaugranes.

Reforçar l'extrem esquerre és necessari, encara que no transcendental per a Xavi Hernández. Raphinha, contra tot pronòstic, s'ha adaptat bé a aquesta posició, però el tècnic egarenc busca un altre perfil. I el gran favorit ja el coneix tothom: Nico Williams.

Nico Williams 'in', Raphinha 'out'

L'Athletic Club no està disposat a negociar amb ningú per la venda de la gran estrella. En tot cas, qui vulgui fitxar-lo, haurà de desemborsar la quantitat de diners que figura a la clàusula de rescissió del seu contracte. I, encara que aquesta xifra és oficialment desconeguda, diversos informes sospiten que ronda els 60 milions d'euros.

Evidentment, aquesta xifra no la pugui assumir el Barça de primeres. Tot i això, si aconsegueix fer abans una gran venda, tot es facilitaria. I, davant aquesta tessitura, el favorit per abandonar el vestidor culer no és cap altre que Raphinha.

Com dèiem, l'atacant brasiler ha fet un pas endavant en aquest tram final de campanya. Xavi li ha canviat de banda i al flanc esquerre ha rendit molt millor del que s'esperava, signant duels estel·lars com tots dos contra el PSG. A hores d'ara, suma 9 punts i 12 assistències en 35 xocs disputats aquest curs.

Però, malgrat el seu bon rendiment, el seu millor des que va aterrar a la Ciutat Comtal el 2022, és a la rampa de sortida. I no perquè Xavi no confiï en ell, sinó perquè té molt de cartell a la Premier i el Barça està encapritxat d'anar a buscar Nico Williams.

Joan Laporta és força optimista i confia que li arribessin grans ofertes procedents de la lliga anglesa pel brasiler. I, si això s'acaba produint, ja té decidit, amb el beneplàcit de Xavi, que l'acceptarà per poder destinar aquests diners al fitxatge de l'atacant de l'Athletic Club.