Oferta irrisòria del Manchester City per Lamine Yamal

Joan Laporta respon amb un rotund 'no' a la proposta de l'equip anglès

Tot just ha transcorregut un any des del seu debut amb el primer equip el Barça i Lamine Yamal ja s'ha convertit en el gran ídol de l'afició. Des de les primeres aparicions ha meravellat amb accions individuals de moltíssim nivell i amb una actitud madura tot i tenir tot just 16 anys. Amb tot, ja no és només titular indiscutible a l'equip culer, sinó que, a més, és un dels grans desitjats pels clubs transatlàntics del Vell Continent.

Sense anar més lluny, alguns reports asseguren que podria haver arribat una oferta procedent del Manchester City. Pep Guardiola està encapritxat amb el seu fitxatge i, de fet, ja va intentar escometre'l el curs passat, encara que sense èxit. Aquesta vegada ha posat encara més afany, sol·licitant als directius del seu club que ofereixin 120 milions al Barça.

Tot i això, Joan Laporta ha respost amb un clar i inconfusible 'no'. De cap manera vol vendre la que ja és la gran estrella de l'equip; ja ho va demostrar quan va rebutjar una proposta de 200 'quilos' procedent del PSG. I això que ingressar una quantia com aquesta suposaria una esplèndida notícia per als seus interessos financers.

Lamine Yamal, brindat

Fa uns dies, el diari Sport assegurava que a la direcció esportiva blaugrana estaven disposats a vendre pràcticament tota la plantilla. A tota, excepte quatre futbolistes. I un, sens dubte, era Lamine Yamal.

Si algun club vol fer-se amb els serveis el jove atacant, haurà de desemborsar ni més ni menys que 1.000 milions d'euros. Així ho estableix la clàusula de rescissió que figura al seu contracte que va signar l'octubre del 2023; la seva primera vinculació professional. El que és clar és que Joan Laporta no pensa ni plantejar-se donar sortida a Lamine Yamal.

L'internacional amb Espanya ja ha jugat 46 duels aquesta temporada sota les ordres de Xavi Hernández. En ells ha adquirit un saldo de 6 gols i 9 assistències. Però, més enllà dels números, el que més destaca del '27' és la seva capacitat per desbordar i desembussar el joc culer a la fase ofensiva.

El seu contracte venç el 2026, però al Barça tenen un pla de futur en què Lamine Yamal ha de ser una de les peces clau del projecte. De moment, el del planter culer està convençut amb la comesa i no valora vestir altres colors que no siguin els blaugranes.