Jugadors del València Mestalla celebrant un gol

El València s'assegura la continuïtat d'aquest valor jove

Rubén Baraja ja contempla diverses opcions per reforçar la parcel·la defensiva

Contra tot pronòstic, el València continua submergit en baralles per endinsar-se en llocs europeus. A falta de sis jornades per al terme del campionat de lliga, els ches poden optar encara a la setena plaça (fins i tot a la sisena). Així i tot, als despatxos de Mestalla ja estan començant a establir el full de ruta a seguir al proper mercat de fitxatges.

I una de les parcel·les a què més esforços hauran de dedicar els valencianistes és la defensiva. Gabriel Paulista va ser forçat a abandonar el club a l'hivern, Mouctar Diakhaby estarà diversos mesos recuperant-se d'una greu lesió i no es descarta la sortida de Mosquera.

I com que Peter Lim no està disposat a obrir la xequera i desemborsar grans quantitats, la direcció esportiva haurà de tractar d'emprendre fitxatges que suposin el menor cost possible. Davant aquesta tessitura, un dels candidats a reforçar el planter 'che' el pròxim curs és César Tàrrega. El valencià està cedit aquesta temporada al Reial Valladolid i el seu contracte amb el València s'ampliarà fins al 2028 les pròximes setmanes.

César Tàrrega, gairebé renovat

Tal com informava el mitjà valencianista Tribuna Esportiva, el jugador de la pedrera té una clàusula en el seu contracte en què aquest es renovava de forma automàtica si jugava el 65% dels partits en el seu préstec al Pucela. I actualment està a només tres participacions d'arribar a aquesta quantitat. Per això, la renovació amb el València es preveu que es produeixi aviat; serà fins al 2028 i tindrà fitxa amb el primer equip.

César Tàrrega és un dels candidats que Rubén Baraja contempla per competir per un lloc a la dupla de centrals. Almenys, li vol brindar l'oportunitat de disputar la pretemporada amb el primer equip i després, arran d'aquí, decidir. Als seus 22 anys, el valencià és un defensor amb molta projecció que es mostra determinant a les accions defensives.

Al gener va marxar cedit al Reial Valladolid i ara ja ha disputat 11 duels amb l'elenc blanquivioleta, establint-se a l'onze titular. César Tàrrega fins i tot ha estat capaç de veure porta una vegada.

Al José Zorilla ha aconseguit acabar d'adobar-se i ara ja sembla preparat per fer un pas endavant i jugar en un equip de Primera. A hores d'ara, al València només compten amb dos centrals purs sans: Cenk Ozkacar i Christian Mosquera. Un altre jugador de la pedrera, Yarek, juga puntualment al centre de la defensa, encara que la seva posició natural és la de lateral esquerre.

Amb tot, independentment de si acaba produint-se la venda de la perla valencianista més gran en aquests moments, Christian Mosquera, Rubén Baraja necessitarà reforços. I César Tàrrega podria ser el seu home. Peter Lim, per descomptat, estaria conforme, ja que no hauria d'invertir ni un sol euro al fitxatge.