Fali, jugador de el Cadis

L'únic equip a què aniria Fali si deixa el Cadis

El defensa de l'elenc gadità comença a plantejar-se el futur a mesura que s'acosta el final de temporada

Segueixen transcorrent les jornades i segueix el Cadis submergit al pou. Queden vuit dates de competició i els gaditans, en aquests instants, són equip de Segona Divisió. Tres punts el disten de la salvació, marcada pel Celta de Vigo.

I, a més, a l'equip de Mauricio Pellegrino li queden reptes majúsculs d'aquí al final de la temporada. Han de mesurar-se als tres primers classificats, el Reial Madrid, el Barça i el Girona, al subcampió de la Copa, el Mallorca, així com també a Sevilla, Getafe, Las Palmas i UD Almeria. Amb tot, els directius ja s'estan preparant per actuar a qualsevol dels dos escenaris.

I, en aquest sentit, són sabedors que en cas de descens perdrien grans baluards del club. Un d'ells és Fali, que té clar a quin equip li agradaria jugar si finalment es desvincula del Cadis. No és altre que el València.

Fali, de l'anonimat a l'elit en tres anys

El defensa valencià va tenir l'oportunitat d'arribar cedit al Cadis a finals de la temporada 2018/19. El maig del 2019, l'equip andalús va patir una lesió i van aconseguir portar a manera de préstec Fali per al mes restant de competició. El defensor va agradar tant a Cervera que els gaditans van invertir 250 milions d'euros per poder fitxar-lo a l'estiu; provenia del Nàstic.

Amb tot, des de ben aviat es va establir com una figura important a l'equip que vesteix de groc. Es va apoderar de la posició de central titular, va aconseguir l'ascens i es va mantenir també a la plantilla de Primera. De fet, l'estiu passat va renovar el contracte amb l'entitat gaditana fins al 2027.

Tot i això, la situació esportiva en què es troba el Cadis pot provocar que el jugador decideixi desvincular-se del club. Als seus 30 anys, se sent en un bon nivell esportiu i creu que es pot quedar a Primera Divisió. Però, això sí, només acceptaria marxar del seu club actual si li arribés una oferta procedent del València.

La història de Fali i el València

I que prevalgui el València per sobre de tota la resta té una explicació. El futbolista va néixer a la capital del Túria, on vivia tota la família. Un dels integrants, el seu avi, era valencianista fins a la medul·la i tenia el somni de veure el seu nét vestir la samarra che.

Fali va estar durant dos anys al Juvenil del Llevant i un al filial, però encara no ha pogut jugar amb l'altre gran club de la ciutat. I aquest estiu, els astres podrien alinear-se perquè els seus camins es creuin. Peter Lim està per la tasca de vendre a la seva gran promesa a la defensa, Christian Mosquera, i, per tant, el València haurà d'acudir al mercat a la recerca d'un defensa.

La greu lesió de Diakhaby també ha provocat que el club che s'hagi quedat amb pocs recursos per defensar-lo. Així doncs, tot i que encara no hi ha oferta formal, ni tan sols interès confirmat, la de Fali podria ser una bona opció per comandar la defensiva valencianista.