Oriol Romeu, jugador del Barça

El possible destí exòtic d'Oriol Romeu

El d'Ulldecona no ha quallat gens ni mica i el Barça li buscarà una sortida al pròxim mercat de fitxatges

L'estiu del 2023, Joan Laporta, Deco i els altres integrants de la cúpula directiva culer van estar submergits en un enigma d'alta escala. Després de la marxa de Sergio Busquets, era evident que l'equip necessitava fitxar, sí o sí, un migcampista defensiu per a la posició de '5'. Al Barça somiaven Joshua Kimmich o Martin Zubimendi, però els seus clubs exigia altes quantitats per les vendes, inabastables per a l'entitat catalana.

Partint amb la premissa que havia de ser una incorporació de cost reduït, el Barça va creure haver trobat l'home indicat a Oriol Romeu. Van pagar 3,4 milions d'euros per ell, aprofitant que ja havia alletat la filosofia del club en el seu primer periple i que a més comptava amb experiència al futbol de primer nivell. I després va arribar el cop de realitat.

Si bé és cert que Xavi va començar la temporada confiant en el d'Ulldecona per fer de '5', també ho és que, amb el seu rendiment, va perdre la confiança de l'egarenc. Amb tot, va ser ràpidament abocat a una suplència crònica que segueix patint avui dia. I ara, el seu futur sembla més clar que mai.

Oriol Romeu, nova experiència a l'estranger

Tan poc protagonisme està tenint l'ex del Girona que, de fet, Xavi està utilitzant un defensor central com Andreas Christensen per al migcampista defensiu abans que a ell. Així doncs, com que el rumb no preveu que canviï tampoc la temporada que ve, el Barça pretén vendre'l aquest estiu. I l'equip que més interès està mostrant en ell és el Besiktas.

Ja fa mesos que els turcs segueixen de prop la situació d'Oriol Romeu i fins i tot van arribar a presentar una oferta a les oficines del Camp Nou el mercat hivernal passat. Aquesta proposta rondava els tres milions d'euros i hauria suposat recuperar pràcticament tota la inversió que van fer per ell. Tot i això, el Barça va preferir no reduir encara més la seva plantilla i esperar l'estiu.

Oriol Romeu vs Real Madrid | 29/07/2023

I ara que s'acosta la finestra estival, no ha canviat res. El jugador continua tenint gairebé els peus sencers fora del Barça i el Besiktas segueix interessat; de fet, segons l' Sport, club i futbolista ja tenen un acord verbal. Això sí, oferint una quantitat més baixa de 3 quilos.

Tot i que acaba contracte el 2026, és evident que Joan Laporta li buscarà una sortida sigui com sigui aquest estiu. El que és evident és que Oriol Romeu és un dels fitxatges del Barça esportivament més fraudulents dels darrers anys. El seu rendiment ha estat molt per sota del que s'esperava.