Omar Sadik, jugador de l'Espanyol

Quines són les intencions del RCD Espanyol amb Omar Sadik?

El marroquí s'ha convertit en la nova perla del filial periquito i ja ha cridat l'atenció de diversos clubs

Corren temps difícils a Cornellà de Llobregat. L'Espanyol va baixar el curs passat a la Segona Divisió i, tot i que ara resideix en llocs d'ascens directe, ha estat molt irregular durant pràcticament tota la temporada. I, de fet, les males notícies no s'han deixat de succeir a mesura que anava transcorrent el curs.

I, per descomptat, la relació entre l'afició periquita i la propietat del club continua sent cada cop més distant. Chen Yansheng no està aconseguint convertir l'Espanyol en un equip competitiu que pugui presumir d'estar entre els més grans del país; més aviat tot al contrari.

Però malgrat tota la negativitat, hi ha un petit halo d'esperança en forma de jugador. Omar Sadik ha estat el gran descobriment de l'Espanyol aquesta temporada. Als seus 20 anys, ja està aconseguint fer-se notar amb el primer equip blanc-i-blau.

Omar Sadik, l'esperança

L'ariet marroquí, ja internacional amb la seva selecció, va estar cedit el curs passat al filial de l'Espanyol; tan bé ho va fer que els catalans van pagar 250 mil euros pel seu fitxatge. Amb tot, Omar Sadik ja ha començat aquesta temporada a fer dinàmica amb el primer equip, encara que segueix tenint fitxa i disputant partits amb el 'B'.

Les lesions estan llastrant enormement la seva progressió, però, tot i això, quan està podent jugar ho està fent a un nivell altíssim. Ha tingut quatre participacions aquesta temporada amb els majors, 2 a la Lliga Hypermotion i 2 a la Copa del Rei. Gràcies a aquestes actuacions, està adquirint molt de cartell i ja hi ha diversos equips, tant de Primera com de Segona, interessats en ell.

Omar Sadik vs Hércules CF 14/01/24

El seu contracte no venç fins al 2027, però l'Espanyol vol aprofitar el petit 'boom' del jugador per treure profit econòmic amb la seva venda. Això podria ajudar a sanejar en certa manera els comptes. Encara que el seu valor de mercat actual és de 200 mil euros, els periquitos preveuen obtenir alguns milions amb la sortida.

Cal tenir en compte que no té clàusula de rescissió i que, a més, el seu exequip, l'Acadèmie Mohammed VI (o AM Football) es guarda un 20% d'una futura venda. La sortida marcarà el full de ruta dels directius per emprendre els propers fitxatges de l'Espanyol. Martin Braithwaite també marxarà a finals de temporada i, per tant, caldrà acudir al mercat per incorporar-hi un ariet.