Imanol pot anar a l'Elx

Saragossa i Elx volen el mateix jugador de l'Athletic Club

El lateral té molta competència a l'Athletic i pensa en una nova cessió

Imanol García, lateral esquerre de l'Athletic Club, ha viscut un curs molt especial. En l'àmbit professional, amb el seu primer títol; mentre que en l'aspecte personal gairebé no ha tingut participació amb Valverde. El Txingurri només ha comptat amb l'esquerrà en nou ocasions durant aquesta temporada i el jugador del planter d'Ibaigane es planteja el seu futur.

No és una cosa nova per a ell, ja que ha tingut cessions fora de l'Athletic, i es pensa en un nou préstec per part del club de Jon Uriarte. La figura del director esportiu de l'Elx, Txema Aragón, és fonamental, ja que el coneix bé i hi vol apostar. Aragó va obtenir la cessió de l'atleta per al CD Mirandés.

Un pas clau pel Mirandés amb Txema Aragón

A Miranda de Ebro, va jugar 34 partits i va anotar fins i tot 2 gols, tenint una temporada destacada que li va valer per tornar a l'Athletic. Va tornar a sortir, aquesta vegada cedit rumb a l'Eibar, encara més a prop i amb més nivell competitiu. A Ipurua va disputar 28 partits, per tornar definitivament a l'Athletic Club.

Amb Ernesto Valverde ha tingut poc protagonisme, tot i ser considerat com una de les joies de la corona de Lezama. Se'l considera un jugador amb profunditat, associació i amplitud sobre el terreny de joc. Un futbolista amb una important projecció, però que té escassos minuts degut a la duríssima competència amb Yuri Berchiche.

Principalment, Yuri Berchiche és indiscutible per a l'entrenador de l'Athletic Club, el Txingurri Valverde va comptar amb l'ex del PSG i la Real Sociedad, sent el lateral amb més minuts de l'equip. Yuri va jugar 2452 minuts aquest any, pels 617 d'Imanol García d'Albéniz. Minuts escassos per a un jugador de només 24 anys, que demana a crits noves oportunitats.

Elx i Saragossa darrere del jugador bilbaí

El futur apunta a l'Elx, on Txema Aragon vol repetir l'aposta que va fer amb el Mirandés. Un altre equip que ha sondejat la seva situació és el Reial Saragossa. El jugador es troba de vacances i a la tornada del descans, prendrà la decisió sobre el seu futur.

Ja sap de boca de Valverde que tindrà més o menys els mateixos minuts del curs passat. "Imanol està millorant i incorporant-se a poc a poc". Aquestes van ser les paraules més destacades de l'entrenador sobre el jugador aquesta temporada.

Contracte fins al 2025 amb l'Athletic club: Heu de buscar una solució abans de sortir

El director esportiu de l'Elx, en la seva etapa al Mirandés, va comentar que "Imanol ens veu al lloc perfecte per créixer". Sobre la seva arribada a Miranda d'Ebre, ara vol repetir el que li va anar tan bé a tots dos com a franjiverd.

Amb contracte fins al 2025, haurà de renovar amb l'Athletic de Bilbao abans de sortir cedit o pot anar lliure el proper any. Una cosa que a Ibaigane no volen, és que un jugador format a Lezama acabi fora de l'equip.

El favorit clar en aquests moments és l'Elx, encara que el Reial Saragossa no es rendeix. Els il·licitans estan en avantatge per aconseguir la cessió d'Imanol.