Paciència al Celta

La decisió del Celta amb Gonçalo Paciencia

El club de Balaidos ho té clar

El Reial Club Celta de Vigo ha pres una decisió important amb l'abans portuguès Gonçalo Paciência. El futbolista, aquest any, ha estat cedit al Bochum alemany, als 29 anys, el jugador, nascut a Porto, vol viure una nova experiència després del seu passatge per la Bundesliga. El Celta té clar que es vol desfer del jugador; és a la llista de transferibles i es busca la seva sortida.

El fill de Diumenges Paciência, aquell entrenador de pas fugaç pel Deportivo, pensa que el seu cicle en Balaídos està esgotat. Tot i que no abaixarà els braços si li toca quedar-se, i donarà la cara com un bon professional. La direcció esportiva del Celta compta amb Iago Aspas, Strand Larsen i Douvikas per a l'atac de l'equip aquest any.

Julen Lopetegui molt important a la seva vida

Paciência va ser format en les categories inferiors de Porto, club amb el qual va debutar professionalment en l'any 2015. Va ser de la mà de Julen Lopetegui en el FC Porto, on va anotar el seu primer gol com a jugador a Portugal. No va aconseguir despuntar com s'esperava i va tenir diversos préstecs a Coimbra, Olympiakos, Rio Ave i Vitória Setúbal.

Fins que va arribar un traspàs important a l'Eintracht de Frankfurt. Amb els alemanys va jugar 86 partits i va anotar 20 gols en quatre temporades. Hi va haver un passatge intermedi pel Schalke com a cedit, on no va ser important i només va marcar un gol en 16 partits.

Aposta controvertida de Luis Campos

El Celta de Vigo espanyol va trucar a la seva porta a la temporada 22/23, i al conjunt de Balaídos va jugar 28 partits, on va anotar 3 gols en total. Es viu una nova cessió: ara és el Bochum alemany qui ho incorpora i el seu any no pot ser més tortuós. Marca 3 gols en 21 partits i lluiten pel descens durant tot l'any.

Als playoffs d'ascens, fins i tot, parteix com a suplent; només juga 19 minuts contra el Fortuna Düsseldorf i el seu equip, amb molta agonia, aconsegueix mantenir la categoria a la Bundesliga. Després de perdre 3-0 a l'anada, a la tornada aconsegueixen el mateix resultat i forcen primer la pròrroga i posteriorment els penals.

Considera que ha de sortir del club vigués

Ara ha de tornar al Celta de Vigo, amb qui té un any més de contracte, i el jugador té clar que el seu futur no hauria de passar pel conjunt olívic. El futbolista del Celta entén que hi ha molt de soroll a l'equip.

El soroll al voltant del club és enorme. Si començo al Celta, ho faré amb la mentalitat de lluitar per un lloc ”. Tot i que creu que ha de sortir de l'equip, afegeix: “ Però crec que s'ha de considerar una sortida ”.

Segons una informació del periodista Abraham Martínez al Diario AS , el futur de Gonçalo pot ser al futbol mexicà. Concretament al Club León, entrenat per l'uruguaià Jorge Bava. León perdrà Nicolás López i té la baixa per lesió de Federico Viñas.

El Celta no vol perdre'l de franc; espera arribar a un acord amb algun dels interessats. L'objectiu és acabar com més aviat millor l'etapa d'un dels fitxatges més ruïnosos de la història recent del club. Van pagar per ell uns 2 milions d'euros, una xifra que tenen clar que no recuperaran.