Futbolistes de la Reial Societat en un camp de futbol

El repte de la Reial Societat per a final de temporada

Què podem esperar de la Reial en aquest tram final?

Aquesta temporada prometia ser molt interessant per a la Reial Societat. El projecte d´Imanol Alguacil s´estava consolidant i, a més, hi havia el premi de jugar la Champions League després d´una dècada. Cal dir que jugar competició europea els ha perjudicat força, atès que aquesta temporada la millor ratxa en lliga ha estat de tres victòries consecutives i data de finals de setembre. A banda de disputar tants partits, aquesta irregularitat també es deu a les dificultats que tenen per anotar un gol. Només tenen un jugador que suma més de 10 gols aquesta temporada i és el d'Oyarzabal, que en suma 13.

Els tres davanters centre de la plantilla txuriurdin (André Silva, Umar Sadiq i Carlos Fernández) sumen tres gols cadascun, xifres molt baixes per un equip que opta a entrar entre els quatre primers. Aquesta temporada s'han quedat 11 partits de 44 sense marcar, un 25%, a 8 partits el resultat ha estat 0-0 i entre finals de gener i mitjans de febrer van estar 5 partits consecutius sense anotar ni un sol gol.

Ara que ja estan eliminats de la Copa del Rei, competició en què van caure a les semifinals als penals contra el Mallorca, i de la Champions League, en què van caure contra el PSG de Luis Enrique als vuitens de final, la Reial Societat ja es pot centrar en la lliga per intentar classificar-se per a Europa.

Real Sociedad vs Cádiz CF (2-0) | Resumen y goles | Highlights LALIGA EA SPORTS

Actualment, són sisens amb 46 punts i en queden 27 per jugar. Entrar a la Champions League sembla un somni molt complicat, ja que la diferència de punts és pràcticament insalvable. El principal objectiu en aquests moments seria mantenir la sisena posició, que els permetria disputar la propera Conference League. Això sí, si l'Athletic Club guanya la Copa del Rei, la sisena posició donarà accés a l'Europa League. Curiosament, la final es disputa a Bilbao, així que seria especial per als d'Imanol Alguacil guanyar el torneig a casa del seu veí.

Poc marge

De moment, la distància respecte al setè classificat, en aquests moments, el Betis, és de 4 punts, és a dir, molt curta i més tenint en compte que hi ha un enfrontament directe entre tots dos equips. El calendari de la Reial Societat fins al final no és fàcil. Ha de visitar l'Alabès, el Getafe, el Barça i el Betis i rebrà l'Atlètic de Madrid, València, Reial Madrid, Almeria i Las Palmas.

Dit d'una altra manera, rivals que s'estan jugant moltíssim. La Reial Societat haurà de mostrar la seva millor versió si vol disputar competició europea el proper any. Haurem d'estar molt atents a quin és el desenllaç final de la temporada, tot i això, sens dubte aquesta ha estat una temporada molt especial per a la Reial Societat. Els d'Imanol es van quedar a molt poc de jugar la final de la Copa del Rei ia la Champions League hi han jugat un molt bon paper, de fet, van quedar primers del seu grup davant del vigent subcampió d'Europa, amb qui va empatar els dos partits . Classificar-se per a Europa League seria una gran notícia per als txuriurdins.

Això sí, de cara a la temporada que ve hauran d'intentar buscar un davanter centre que aporti gol, ja que, per a un equip amb les aspiracions de la Reial és molt baix el registre que tenen els tres davanters centres.