Jugadors de la Reial Societat 'B'

Renovació important a la Reial Societat

L'equip basc es reforça per continuar a la zona noble de LaLiga

No és, a nivell de resultats, una temporada esplèndida de la Reial Societat. L'equip txuri-urdin ha pagat molt cara la seva participació a la Champions League i les coses a LaLiga no estaven sortint tan bé com s'esperava al principi. Quan falten sis jornades, el seu sostre és a l'Europa League, però encara no tenen ni tan sols garantida la seva participació a la Conference League.

Hi ha molts partits de la competició de lliga que se'ls ha encallat als d'Imanol Alguacil; ja són 12 empats. Però, això sí, s'han pogut lucrar d'una actitud defensiva extraordinària i només dos equips han encaixat menys gols que ells (34). Per això, la directiva de l'entitat basca és conscient que, a la faceta defensiva, tot funciona gairebé a la perfecció.

I les coses que funcionen no s'haurien de canviar; en tot cas, millorar-se. I això és, precisament, el que ha intentat aconseguir la Reial Societat renovant Jon Martín, la seva defensa del futur.

Jon Martín, èxit sense debutar

Està a punt de fer 18 anys i ja és considerat com el gran defensa de la Reial Societat per a la pròxima dècada. I això que ni tan sols ha debutat en partit oficial amb el primer equip; sí que ho va fer en els amistosos de pretemporada. És titularíssim al filial, amb el qual ha disputat 25 partits aquest curs, anotant fins i tot dos gols.

Com que encara està en edat de juvenil, ha pogut jugar la UEFA Youth League, en què també ha vist porta en dues ocasions en dos partits. Jon Martín és un defensor central d'alta estatura (1,87m) que va molt bé al joc aeri. També té habilitat a la sortida de la pilota.

Gràcies a les seves boníssimes prestacions tant amb el filial com amb el juvenil, Jon Martín ha renovat amb la Reial Societat fins al 2030. Amb això, s'ha convertit en el jugador amb contracte de més durabilitat de l'equip. A més, aquest nou acord inclou una clàusula de rescissió de 50 milions; la mateixa que tenia fins ara.

Per a la temporada que ve, els plans del club amb una de les seves promeses més grans del planter és donar-li ja oportunitats amb el primer equip. Tindrà més o menys protagonisme depenent de si finalment es produeix la venda de Le Normand. Mentrestant, mantindrà fitxa del filial i continuarà tenint minuts amb la Reial Societat 'B'.