Jugadors del Girona celebrant la classificació a Europa

La foto del Girona que s'ha fet viral després de classificar-se per a Europa

Els de Míchel van certificar la seva primera presència en competició continental a la victòria contra el Cadis

Ja és una realitat: la temporada 2023/24 quedarà registrada eternament als llibres d'història de la Ciutat de Girona. Al seu encant medieval, que l'ha portat a ser l'escenari de diverses escenes de Joc de Trons, i moltes altres peculiaritats boniques de la localitat catalana, ara se li pot sumar la seva condició de capital europea. D'entre tots els èxits i conquestes que s'han produït en aquest poblat, un dels més meritoris ha estat el que va certificar dissabte l'equip de Míchel.

Classificar-se per a Europa era una fita que ja se sabia des de feia unes setmanes que, tard o d'hora, es produiria. El Girona comptava amb un enorme aventatge de punts sobre el vuitè classificat, el primer que no va competició continental, i molt malament li hauria d'haver donat aquest tram final de campanya per no aconseguir-ho. Al final, va acabar corroborant-se a la jornada 32, quan encara en resten sis per al final.

Els de Míchel van protagonitzar un partit de moltíssim nivell i van vèncer 4-1 un feble Cadis que habita en llocs de descens. Gràcies a aquest triomf, l'equip del nord de Catalunya ja és, passi el que passi en les darreres dates, equip europeu. I ho ha aconseguit per primera vegada en els seus 94 anys d'història.

La celebració del Girona

Per descomptat, l'equip ho va celebrar amb magnificència una vegada Alberola Rojas va indicar el final del partit. Ho van fer, primer, amb la seva eufòrica afició. Els futbolistes del Girona es van enfundar en una samarreta on es podia llegir "Europa, ja som aquí".

Després, ja al vestidor, va continuar la festa. I, és clar, el club ha volgut cridar als quatre vents que ha aconseguit l'inimaginable: classificar-se per a competició europea. Ho ha fet compartint una imatge editada al seu perfil de diferents xarxes socials.

En aquesta foto apareix un "Hola, Europa" traduït a diversos idiomes a la descripció. L'edició afegeix, a més, alguns dels edificis més mítics del Vell Continent. Per exemple, surt el Duomo, la Torre Eiffel, la Coliseu romà i el Big Ben, entre d'altres, a la part superior i la ciutat de Girona a la inferior.

Ara, a l'equip català li resta certificar un altre repte encara més majúscul que també tenen molt a mà. La classificació per a la Champions League podria fer-se oficial les pròximes setmanes. Ja són a 10 punts del cinquè classificat, l'Athletic, i només en queden 18 per disputar-se.