Selecció espanyola aixecant el Mundial

El Real Oviedo avança en el fitxatge d'un mite del futbol espanyol

S'acosta un altre il·lusionant estiu al Carlos Tartiere

Les pròximes s'antullen molt il·lusionants al cor d'Astúries. El Reial Oviedo està submergit en plena batalla per endinsar-se als llocs de playoff per al' ascens a la Primera Divisió. I aquest no seria un èxit qualsevol, ja que acumulen 23 anys sense jugar a l'elit del futbol espanyol.

Per això, ara mateix estan centrats exclusivament a acabar les sis jornades restants de la millor manera possible. Actualment es troben a la setena plaça, fora de la zona d'ascens, però amb els mateixos punts que el sisè classificat, el Real Sporting, el seu rival etern. De tot pot passar en aquest tram final de campanya i, per això, de moment, el club ha aparcat tot allò que no tingui a veure amb allò merament esportiu.

Tot i això, són conscients que se'ls acosta un dur estiu per davant, en què intentaran confeccionar la millor plantilla per poder completar l'objectiu fixat. Evidentment, tot dependrà de si finalment aconsegueixen l'ascens o si es mantenen un curs més a la Lliga Hypermotion. Bé, gairebé tot; hi ha un futbolista que tractaran de fitxar independentment de si juguen a Primera o a Segona.

Juan Mata, un altre mite per al Reial Oviedo

Així és, la direcció esportiva del Reial Oviedo té entre cella i cella fitxar una llegenda espanyola com Juan Mata per reforçar el centre del camp. Recordem que en el seu planter actual ja milita un altre mite, Santi Cazorla, que va arribar l'estiu passat i va signar per un any. De moment no està determinat què passarà amb l'ex de l'Arsenal de cara al curs que ve, però, passi el que passi amb ell, l'equip asturià intentarà incorporar Juan Mata a les seves files.

Recordem que el jugador burgalès no té equip des del mes de febrer passat i que, per tant, el seu fitxatge no suposaria cap cost més enllà que el de la seva fitxa. Juan Mata, doncs, podria aventurar-se per segona vegada a vestir la carcassa del Real Oviedo, on ja va jugar en els seus primers anys d'etapa formativa, entre el 1998 i el 2003. Després va marxar a la pedrera del Reial Madrid fins que el 2007 va fitxar pel València i allà va fer els primers passos cap a l'estrellat.

Després va aterrar a Anglaterra, on va destacar al seu pas pel Chelsea i una mica menys en la seva aventura al Manchester United. Va ser integrant també de la generació més exitosa de la història de la selecció espanyola, la que va conquistar un Mundial i dues Eurocopes entre el 2008 i el 2012. El seu últim periple ha esdevingut al Vissel Kobe, exequip d'Andrés Iniesta, just després d'acabar la seva vinculació amb el Galatasaray. Ara, als seus gairebé 36 anys, busca brindar el seu darrer ball.

I aquest podria dur-se a terme, per què no, al Reial Oviedo. L'entitat hi està molt interessada i ja està treballant en el seu fitxatge. Juan Mata n'és sabedor i ja està valorant si donar el sí definitiu o si esperar altres ofertes que poguessin arribar.