Muntatge amb una imatge de l?escut del Reial Madrid. A la dreta una imatge amb una persona acusant

Reial Madrid TV escalfa el Clàssic

Una nova campanya de pressió des del canal oficial del club blanc

Aquesta setmana veritablement desastrosa per a l'ànim culer després de l'eliminació de la Champions League a les mans del París Saint-Germain i el posterior passi a semifinals dels blancs, es tanca aquest diumenge amb la celebració d'un clàssic que arriba amb uns ànims totalment diferents: la frustració dels uns i l'eufòria dels altres.

No obstant i com ja és habitual, l'ambient previ l'estan escalfant des del Reial Madrid TV, un canal que fa un temps que és el centre de moltes polèmiques, tant pel seu to com pel constant greuge que estan realitzant. En aquesta ocasió, la controvèrsia té un protagonista en concret: César Soto Grado.

El col·legiat de La Rioja de 43 anys ha estat designat per arbitrar el clàssic d'aquest diumenge. Una decisió que sembla haver enfurismat els periodistes del canal de televisió oficial del Reial Madrid . El consideren un àrbitre perjudicial per a ells, quan en realitat de les quinze ocasions en què l'han tingut de col·legiat, l'equip merengue ha guanyat nou vegades, n'ha empatat quatre i només ha perdut en dos partits. Tot i així, des del Reial Madrid TV s'han encarregat de desacreditar les seves decisions, especialment en relació amb el clàssic celebrat l'any passat al Camp Nou, perquè teoritzen sobre una possible falta prèvia al gol de Franck Kessié que va sentenciar la Lliga.

Un àrbitre poc favorable per al Barça

De fet, si algun dels dos equips s'hauria de queixar d'aquesta decisió, aquest hauria de ser el FC Barcelona, ja que les dades dels partits amb arbitratge de Soto Grande són clarament inferiors a les obtingudes pel rival. En qualsevol cas, sembla clar que des del canal oficial del nou semifinalista de la Champions, encara pretenen generar polèmiques malgrat el bon moment del seu equip i la gesta que aconseguia dimecres passat.

L'estratègia utilitzada pel Reial Madrid televisió té molts punts en comú amb la ja perpetrada abans del partit entre l'equip blanc i el Sevilla. El club andalús no es va resignar a denunciar aquesta persecució injustificada cap al col·legiat González Díaz de Mera i l'àrbitre designat per al VAR durant aquest matx, el col·legiat González Fuertes, i ho va fer davant el Comitè de Competició de la RFEF. Una decisió que hauria de servir com a exemple davant d'unes amenaces que no s'haurien d'utilitzar tan a la lleugera.

En breu comprovarem si aquestes pressions condicionen la dinàmica del partit. Per la bona salut de l'esport, l'espectacle del futbol i el gaudir del públic i els teleespectadors, tant de bo no calgui recórrer a tota aquesta campanya de despropòsits i manipulacions.