Sergi Roberto, capità del Barça

La decisió definitiva del Barça amb Sergi Roberto

El capità blaugrana acaba contracte aquest mes de juny i tot indicava que no renovaria amb l'entitat catalana

La 2023/24 era una temporada especial per a Sergi Roberto. En primera instància, perquè s'estrenava com a primer capità del Barça; el van escollir entre el cos tècnic i la resta de la plantilla. I, a més, perquè era el darrer curs amb contracte en vigor.

Atesa la poca confiança que Xavi ha dipositat sobre ell en el transcurs de la campanya i, per tant, els pocs minuts que ha tingut, semblava evident que estava sent l'últim any del tarragoní com a culer. Tot just ha participat en 8 partits de LaLiga dels 30 disputats fins avui. I només en algun ha complert amb escreix la missió que se li havia encarregat.

Sergi Roberto pot jugar tant de lateral dret com de migcampista. Però, així i tot, Xavi ha preferit utilitzar centrals com a laterals davant del capità i fins i tot Oriol Romeu ha jugat més que ell a la zona central. Amb tot, absolutament tots els rumors i les informacions dels mitjans de comunicació propers al Barça vaticinaven la seva marxa del club a l'estiu.

Tot i això, sembla que el relat acollirà ara una postura inesperada i Sergi Roberto podria prolongar la seva estada a la Ciutat Comtal. La realitat és que alguna de les seves darreres actuacions ha estat de molt nivell i això ha convençut la direcció tècnica. Així doncs, segons informen el MARCA i també Mundo Deportivo, el de Reus renovarà amb el Barça.

Sergi Roberto, els motius de la renovació

Segons aquests dos rotatius, encara que el club encara no li ha presentat l'oferta de renovació oficial, sí que li ha comunicat al seu agent la intenció de fer-ho. Més enllà dels minuts de qualitat que ha ofert Sergi Roberto sobre la taula en les poques participacions, hi ha altres motius que expliquen per què la junta directiva ha pres la decisió. Un és pels galons i el compromís; va arribar al Barça el 2006 i, des d'aleshores, el blaugrana ha defensat com pocs.

Sergi Roberto All 22 Goals For Fc Barcelona HD (2010-2024)

També hi entra, per descomptat, el factor econòmic. L'entitat continua submergida en la delicada situació financera i això complicarà en excés les feines dels fitxatges del Barça a l'estiu. Així i tot, els diners de FPF que podrien estalviar-se si no paguessin la fitxa de Sergi Roberto són insuficients per realitzar qualsevol altra operació. Cal recordar que el '20' es va reduir el salari a la meitat per poder ajudar el club a superar aquesta situació.

Per tant, com que no trobaran un jugador a cost baix que pugui exercir el seu rol a l'equip, han decidit que el millor és que es quedi uns anys més. Això sí, ara ha de ser Sergi Roberto qui doni una resposta definitiva, encara que és evident que aquesta serà afirmativa.