Hansi Flick, nou entrenador del Barça

Quin sou té Hansi Flick com a entrenador del Barça?

Desvelen els detalls del contracte del nou tècnic culer

Aquesta setmana s'ha posat punt final a un dels culebrons més importants dels últims anys a l'entorn blaugrana. Tot i que Xavi Hernández havia estat ratificat com a entrenador del Barça per a la temporada que ve, tot va canviar d'un dia per l'altre. Tots els avenços que s'havien produït de cop i volta es van dilapidar i l'entitat catalana tornava a tenir òrfena la posició de tècnic.

No obstant això, uns dies després, el club va fer oficial la incorporació de Hansi Flick com a nou míster culer. L'alemany va firmar per dos anys i, com que estava sense equip, no es va haver de pagar cap quantitat pel fitxatge. Ara, un cop tancada la incorporació, van començar a sortir diverses incògnites.

Una era la de quina seria la fitxa mentre durés el seu periple com a míster blaugrana. I el periodista alemany Florian Plettenberg sembla que té la resposta definitiva.

El salari de Hansi Flick

Florian Plettenberg, periodista alemany d'Sky Sport, va confirmar a les seves xarxes socials que la bonificació fixa que rebrà el tècnic és d'entre 9 i 11 milions d'euros per temporada. A més, a aquesta quantitat se li afegiran extres per rendiment enfocat a la consecució de títols. Com més títols aconsegueixi com a culer, més diners percebrà.

Sorprenentment, aquest salari és al voltant del 60% superior al que rebia Xavi Hernández, 3,9 milions anuals. Tenint en compte les complexitats a què s'enfronta el Barça en aquest mercat de fitxatges, s'augura una aposta massa arriscada destinar tants diners al nou entrenador.

A més, Plettenberg va assegurar que Hansi Flick està intentant afegir al seu cos tècnic Heiko Westermann. Ho vol fer per "la seva experiència, el seu coneixement de l'idioma espanyol i la seva reputació excel·lent a Alemanya". És un nom conegut a Espanya, ja que Westermann va vestir la verd-i-blanca del Real Betis la 2015/16.

Actualment és segon entrenador de la sub19 teutona, però el seu enorme coneixement de la tàctica enfocada a la pressió han enlluernat Hansi Flick. És un especialista a la pissarra en accions defensives. Amb tot, segons el periodista, “les negociacions estan encara en curs”.

Si s'acabava produint la seva arribada, Heiko Westermann seria el tercer home de Hansi Flick, que ja ha incorporat al seu cos tècnic Markus Sorg i Toni Tapalovic.