Jugadors del Real Betis celebrant la Copa del Rei de 2022

Viatge d'anada i tornada: El possible retorn d'un futbolista al Betis

A Heliópolis somien amb el retorn d'un dels seus millors jugadors en els darrers anys

El Real Betis és, sens dubte, un dels equips més passionals de tot el futbol espanyol. A Heliòpolis, el futbol es viu de forma diferent i qualsevol que el viu en primera persona, queda enlluernat. Aficionats, jugadors, entrenadors...

Això li va passar, per exemple, a Álex Moreno, que va vestir de verd-i-blanc entre el 2019 i el 2023, establint-se com a titular indiscutible amb els tres entrenadors que va tenir (Rubi, Alexis Trujillo i Pellegrini). Fins i tot es va proclamar campió de la Copa del Rei el 2022.

Tot i això, el gener del 2023 va decidir canviar d'aires i provar sorts a la Premier League. L'Aston Villa va deixar 13,5 milions a les arques del Real Betis per aconseguir els serveis del lateral esquerre de Vilafranca del Penedès. I aquesta temporada i mitja a Birmingham no ha estat gens senzilla per a ell.

En total ha disputat 48 duels, anotant tres gols i repartint tres assistències més. El seu nivell a Villa Park està sent més aviat irregular i no està aconseguint consagrar-se a la titularitat de l'equip d'Unai Emery. Per això entre la parròquia bètica ha començat a néixer un petit halo d'esperança sobre un possible retorn.

Declaracions d'Álex Moreno

De fet, va ser el mateix defensor català qui va despertar aquesta il·lusió en el beticisme després d'unes declaracions en una entrevista amb Relevo. En elles, va confessar: "No em perdo ni un partit. Com sempre juguem migdia, em dóna temps després per poder veure'ls. Ho segueixo, parlo amb molts d'allà, de l'equip… Sóc aquí sempre pendent".

“Sé que hi viuré allà el dia demà, ho tinc molt clar, i al final segur que ens tornarem a trobar”, va proclamar, sense pèls a la llengua. A més, el seu germà petit, Marc Moreno, juga actualment al Real Betis C.

El seu contracte amb l'Aston Villa no venç fins al 2026, és cert, però el seu valor de mercat és de 13 milions d'euros, xifres assumibles per al Real Betis. De moment, els directius sevillans no s'han posat a valorar la viabilitat del fitxatge. El que és clar és que a tot l'entorn del club somien amb el seu retorn.

Durant la seva aventura de tres anys i mig al Benito Villamarín va poder participar en 122 partits, anotant 6 gols i brindant 14 assistències. Anteriorment havia passat pel Rayo Vallecano, el Mallorca i l'Elx.