Porteria del Civitas Metropolità

El porter amb un trofeu Zamora que vol l'Atlètic de Madrid si se'n va Oblak

Va passar per la pedrera de l'elenc blanc-i-vermell, però no va arribar a debutar amb el primer equip

Al tràiler del mercat de fitxatges que s'estrena l'estiu del 2024 es pot percebre l'Atlètic com un dels grans protagonistes. Als despatxos del Metropolità tenen preparada una reestructuració profunda del vestidor i això implicarà molt moviment a la finestra estival. Així ho garanteix, per exemple, el diari MARCA.

Passarà una cosa semblant a la del 2019, quan grans pesos pesants de la plantilla van marxar per deixar entrar nous talents. La realitat és que els directius 'colchoneros', poc satisfets amb els resultats d'aquest curs, anhelen rejovenir el planter. Són 28,8 anys de mitjana, el segon equip més 'vell' de LaLiga 2023/24.

I un dels futbolistes més veterans que podria sortir pròximament és Jan Oblak. La seva venda no és gens prioritària i l'Atleti no hi posarà gaire interès, però si arriba alguna bona oferta, la consideraran. I, per si això passa, ja tenen un altre porter a la recambra: Yassine Bounou, Bono per als amics.

Yassine Bounou, ¿retorn a l'Atlètic de Madrid?

El marroquí és, sens dubte, un dels porters més destacats que ha passat per les porteries espanyoles en els darrers anys. Abans de marxar a l'Al-Hilal, el seu club actual, va vestir les samarretes del Reial Saragossa, Girona i Sevilla (158 partits a LaLiga amb els dos últims equips). Sense cap dubte, el seu major èxit com a arquer a LaLiga va ser el trofeu Zamora que va aconseguir amb el Sevilla a la 2021/22, l'únic porter de la història del club sevillà que ho ha aconseguit.

I, encara que poca gent ho recorda, Yassine Bounou també va passar per la pedrera de l'Atlètic de Madrid. De fet, van ser els 'colchoneros' els que el van treure del seu club formatiu del Marroc, el Wydad AC, per donar-li una oportunitat a Espanya. Al filial blanc-i-vermell va estar entre el 2012 i el 2014, però no va disposar de l'oportunitat de debutar amb el primer equip.

Ara, doncs, si finalment es confirmen aquests rumors, potenciats pel portal Todofichajes.com, podria tenir l'oportunitat de defensar l'arc del primer equip espanyol que va apostar per ell. Aquest curs a la Saudi Pro League ha tornat a demostrar de quina pasta està fet, deixant la porteria a zero en 20 dels 42 partits disputats i havent encaixat únicament 26 gols.

El seu contracte amb l'equip de Riad és vigent fins al juny del 2026, però, així i tot, compta amb una accessible clàusula de rescissió de 15 milions d'euros. Als 33 anys, encara podria defensar amb solvència la porteria de qualsevol club del món. I la de l'Atlètic és una opció que podria agradar-li.