La lliga espanyola es fa dir la millor lliga del món, però, per coses com les que van passar ahir, es demostra que el futbol espanyol s'està quedant enrere. L'obsoleta tecnologia que s'aplica al futbol actual per determinar si una pilota va superar del tot la línia de gol va poder deixar la Reial sense la final de la Copa del Rei.
I és que una anàlisi realitzada amb tecnologia 3D, molt més científica i veraç, per definir si l'esfèric traspassa completament la línia de gol, ha dictaminat que el xut de Tierney a la pròrroga va ser gol. Decisió contrària a la de l'àrbitre de camp i del VAR, que van decidir que Samú Costa havia tret la pilota just abans que entrés tota sencera.
El videoarbitratge, després d'examinar-lo amb el joc aturat a la primera part de la pròrroga, va sentenciar que l'esfèric no havia depassat en tota la seva circumferència la línia de gol, però les imatges amb 3D simulen que aquesta presa de gol no està alineada amb la porteria i que l'esfèric entra del tot. La jugada va passar al final de la primera part de la pròrroga, amb 1-1, i, en un partit molt tancat, així que, possiblement, el conjunt dirigit per Imanol Alguacil n'hauria tingut prou per guanyar el Mallorca i plantar-se a la final copera .
Cal recordar que a la tanda de penals, la Reial Societat va anotar quatre penals i el Mallorca els va marcar tots. No és la primera vegada que una jugada similar és decisiva al futbol espanyol. L'any passat, a l'antepenúltima jornada de lliga, el VAR va validar un gol d'Antoine Griezmann davant l'Espanyol, encara que les imatges no estaven clares sobre si la pilota havia entrat completament. Aquell partit l'Espanyol va aconseguir empatar després d'anar perdent 0-3 al minut 46.
Cal recordar que l'Espanyol va acabar perdent la categoria. A diferència de la lliga anglesa, entre d'altres, a Espanya no hi ha el sistema de detecció automàtica de gols, permet determinar de manera instantània si la pilota ha travessat o no íntegrament la línia de meta.
El cost d'implementar la mesura
Algunes informacions apunten que la implantació a Espanya suposaria un cost de dos milions d'euros per als 380 partits que té per temporada la Primera Divisió espanyola i les mateixes quantitats a Segona. Aquesta quantitat, segons les informacions, l'hauria d'assumir directament la Lliga de Futbol Professional.