Fran Garagarza i Martin Braithwaite, de l'Espanyol

El pla B del RCD Espanyol si se'n va Martin Braithwaite

Fran Garagarza estudia el fitxatge d'un vell 'rocker' de LaLiga davant la més que possible sortida del danès

L'Espanyol segueix submergit a la batalla per l'ascens directe a LaLiga EA Sports; tot està en joc a les nou jornades restants. La major part dels esforços de tots els integrants del club estan destinats a l'àmbit esportiu. Tot i això, la cúpula directiva de l'entitat catalana es troba revisant amb la cua de l'ull la fulla de trencada a seguir en el proper mercat estival.

La temporada dels periquitos està sent una mica agredolça; les bones notícies se succeeixen seguides de les dolentes i viceversa. Tot i trobar-se a la tercera posició, a tan sols un punt dels llocs d'ascens directe, ni els resultats ni les sensacions estan sent del tot posives. Per això, les il·lusions de la parròquia de l'Espanyol se centren en gran maneranen les actuacions del seu killer, Martin Braithwaite.

El danès no és només el màxim golejador de l'equip de Cornellà, també ho és de tota la Lliga Hypermotion. El '22' ja suma 18 gols en 29 partits i s'ha convertit en el gran ídol de l'afició. Així i tot, tot apunta que aquesta està sent la seva última campanya com a jugador blanc-i-blau.

La fugida i la darrera oportunitat amb Braithwaite

Martin Braithwaite va signar amb l'Espanyol el 2022 i tot just un any després, l'estiu del 2023, després del descens, ja va mostrar la voluntat d'abandonar el club. Fins i tot va arribar a fugir d'un stage dels periquitos a Marbella durant la pretemporada. Fran Garagarza va acabar vencent en aquest duel de galls i al danès no li va quedar cap altra que complir amb el contracte i seguir a l'Espanyol.

Ara bé, aquest estiu un altre gall pot cantar i pocs arguments poden restar als periquitos per forçar la seva estada. A més, fins i tot podria resultar beneficiós vendre a Braithwaite, ja que acaba contracte el 2025, és evident que no renovarà i, per tant, és la seva última oportunitat d'obtenir rèdit econòmic amb la seva venda.

Martin Braithwaite - Underrated Striker | 2024

El substitut de Braithwaite

Si finalment s'acaba produint la sortida de Martin Braithwaite, a la cúpula directiva periquita ha començat a circular un nom que s'ha rebut amb entusiasme. No és altre que Carlos Vela. El mexicà, després d'una històrica aventura a Los Angeles, on va anotar 93 gols i va brindar 54 assistències en 188 partits, es troba actualment sense equip.

Als seus 35 anys, se sent preparat per brindar un darrer ball a Europa i l'Espanyol podria ser una bona opció, ja sigui a Primera o a Segona. Carlos Vela ja té experiència a LaLiga, ja que va passar per diversos equips abans del seu periple a la MLS: Celta, Osasuna i Real Sociedad.

És, per tant, un davanter amb una amplíssima experiència que podria guiar els periquitos en els seus objectius, a més de convertir-se en el referent ofensiu. El mexicà ha demostrat la seva bona relació amb el gol a totes i cadascuna de les seves aventures.