Yan Couto, jugador del Girona

El lateral que va sonar per al Barça i que podria acabar al Girona si se'n va Yan Couto

Quique Cárcel comença a valorar opcions per suplir el brasiler davant la més que probable neteja del Manchester City

Això del Girona ja fa temps que va deixar de ser un somni humit. Que els de Míchel són un dels millors equips presents a Espanya és una realitat palpable; només cal fer un ull a la classificació. Quan tot just resten vuit jornades per al terme de LaLiga, els gironins resideixen en una inesperada tercera plaça.

Amb tot, ja es disten a nou punts del cinquè classificat, l'Athletic Club, i molt malament haurien de donar-se les coses al Girona en aquest tram final de temporada per no convertir-se en equip de Champions League. El que va començar sent la utopia màxima és a prop de convertir-se en una realitat. I jugar Europa és un repte majúscul per a un equip com el de Montilivi.

Per tant, per poder mantenir-se a la històrica tònica del present, hauran de tractar de confeccionar el millor planter possible de cara al pròxim curs. És evident que molts dels seus jugadors han adquirit un amplíssim cartell i tindran grans equips tractant de fitxar-los. És el cas, per exemple, de Yan Couto, jugador en propietat del Manchester City que està fent mèrits per poder vestir el blau cel dels Cityzen .

Davant la seva imminent tornada a l'Ettihad i la més que probable impossibilitat de prolongar la seva estada a Montilivi, Quique Cárcel ja es prepara per trobar-lo a un substitut. I sembla haver trobat el candidat perfecte; per qualitat, joventut i preu. No és altre que Iván Fresneda.

Iván Fresneda, a l'òrbita del Girona

Als seus 19 anys, el lateral madrileny milita actualment a l'Sporting de Portugal. Va irrompre amb força la 2022/23 amb el Valladolid i es va convertir en desig de grans clubs; entre ells, el Barça, que va batallar fins al final pel seu fitxatge. Finalment va posar rumb a Lisboa per suplir un altre espanyol, Pedro Porro, al flanc dretà de la dreta dels Verde e Brancos .

No obstant això, la seva aventura a la capital portuguesa no ha estat tan satisfactòria com es podia semblar al principi. No ha entrat en absolut als plans de Rúben Amorim. Tot just ha disputat 169 minuts repartits en 6 partits en tot el que portem de temporada. Fins i tot ha baixat a reforçar el filial en una ocasió; ha estat l'únic cop que ha jugat un partit complet aquest curs.

Amb tot, encara que el seu contracte té vigor fins al 2028, a l'Sporting de Portugal no descarten buscar-li sortida aquest estiu. Ja sigui en forma de traspàs o de cessió; i el Girona està a l'aguait, ja que és un jugador que agrada a la cúpula directiva i al cos tècnic.

A més, el seu perfil s'ajusta al que requereix Míchel per al seu lateral dret: un futbolista amb recorregut, profund i veloç, amb presència a les ofensives, però que també desprengui seguretat en les defensives. És, per tant, un dels substituts que convencen més si finalment no s'aconsegueix perllongar l'estada de Yan Couto a Girona.